«Μετά από δύο διασπάσεις, στην ουσία κρατηθήκαμε στις ίδιες δυνάμεις που είχαμε πέρσι ενώ η ΝΔ κατέρρευσε από το 41% στο 28%», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Eγινε η αρχή με τη μείωση διαφοράς, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές δήλωσε περήφανος για το κόμμα και σημείωσε ότι «προχωράμε μόνοι μας με ανοιχτές πόρτες».

Όταν μικραίνεις τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής στη δυτική Αθήνα, στον Πειραιά, στην Αχαΐα, πάει να πει ότι κάτι αλλάζει. Είμαι πολύ υπερήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί αντάξιος των συνθηκών σε αυτά τα κοινά που άρχισε. Ο κόσμος αυτός έχει τη δέσμευσή ότι θα συνεχίζουμε να κάνουμε τα πάντα για το καλό του» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Εάν είναι να μιλάμε με όρους στοιχηματικούς ή μαθηματικούς να είμαστε αντικειμενικοί. Μετά από δύο διασπάσεις -και ειδικά αν βάλεις και την μεγάλη απώλεια σε Ροδόπη και Ξάνθη- στην ουσία κρατηθήκαμε στις ίδιες δυνάμεις που είχαμε πέρυσι, ενώ η ΝΔ κατέρρευσε από το 41 στο 28» επισήμανε για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως πρόσθεσε: «Ποιοτικά ήταν η πρώτη φορά που είχα εισροή από τη ΝΔ εδώ και χρόνια. Κερδίσαμε δυναμικά κοινά όπως οι νέοι 17-35 ετών, αυτό είναι μια παρακαταθήκη για εμάς. Βγήκαμε πρώτοι στους αναποφάσιστους. Και το πιο βασικό ανακτήσαμε τη δυνατότητα να είμαστε πρώτοι στις λαϊκές συνοικίες».

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε για μια ακόμη φορά ότι μετά και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους στην Κουμουνδούρου.

Έντονος διάλογος Κασσελάκη – Πρετεντέρη: «Διαστρεβλώνετε όσα λέω» – «Τα ελληνικά μας δεν είναι ίδια».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανέβηκαν και οι τόνοι με τους δύο δημοσιογράφους.
Ο Γιάννης Πρεντεντέρης αναφέρθηκε σε παλαιότερες συνεντεύξεις του Στέφανου Κασσελάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά ότι διαστρεβλώνει τα λεγόμενα του:

«Τον περασμένο Σεπτέμβριο παρουσιαστήκατε σε όλους μας με τη δέσμευση ότι θα νικήσετε τον Μητσοτάκη κι ότι μπορείτε να το κάνετε. Τέσσερις μήνες μετά κι αφού έγινε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και έγιναν όλα αυτά που συνέβησαν, είπατε ότι θα γίνετε πρωθυπουργός στις άλλες εκλογές. Μετά τις εκλογές αυτές είπατε ότι θα μείνετε και δύο θητείες πρωθυπουργός. Και προχθές, όπως διάβαζα προηγουμένως τη δήλωση, είπατε ότι θα βγείτε και πρώτος και σε αυτές τις εκλογές από τώρα δηλαδή. Αυτά όλα τα βλέπετε να υλοποιούνται;», ήταν η ερώτηση του Γ. Πρετεντέρη, η οποία προκάλεσε την αντίδραση του Στ. Κασσελάκη.

«Πάλι διαστρεβλώνετε αυτά τα οποία έχω πει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον δημοσιογράφο να επισημαίνει: «Τις δηλώσεις σας διάβασα».

«Όχι διαστρεβλώνετε», επέμεινε ο Στ. Κασσελάκης και τον Γ. Πρετεντέρη να απαντά: «Όχι, διάβασα τις δηλώσεις σας».

«Γιατί εγώ δεν είπα ότι σε αυτές τις ευρωεκλογές θα βγούμε πρώτοι», σχολίασε ο Στ. Κασσελάκης και τον Γ. Πρετεντέρη να τον διακόπτει, αναφέροντας το δημοσίευμα: «Down Town 20/5. Είναι εφικτό ακόμα και να κόψουμε το νήμα πρώτοι». «Ελληνικά ξέρω», σημείωσε.

«Άλλο εφικτό και άλλο ότι δεσμεύομαι ότι θα είμαστε πρώτοι», επισήμανε ο Στ. Κασσελάκης, με τον Γ. Πρετεντέρη να σχολιάζει πως «το δεσμεύομαι το είπατε για την πρωθυπουργία».

«Είδατε; Άρα όντως διαστρεβλώσατε αυτά τα οποία έλεγα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον δημοσιογράφο να σχολιάζει: «Τα ελληνικά μας δεν είναι ίδια φαίνεται».

Ένα σχόλιο του Στ. Κασσελάκη προκάλεσε την αντίδραση της Ρ. Τζίμα.
Συγκεκριμένα, όταν έγινε αναφορά στο γεγονός ότι η συνέντευξη ήταν ζωντανή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε αν ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί να δώσει ζωντανά συνέντευξη στους δύο δημοσιογράφους».
Με την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Mega να του απαντά: «Αυτό είναι το ζήτημα τώρα κ. Κασσελάκη;».

Αναφερόμενος στα ποσοστά που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είπε πως το κόμμα του δεν ανήκει στους «χαμένους» αυτής της προεκλογικής αναμέτρησης για τους εξής λόγους:
«Μετά από δύο διασπάσεις, στην ουσία κρατηθήκαμε στις ίδιες δυνάμεις που είχαμε πέρσι ενώ η ΝΔ κατέρρευσε από το 41% στο 28%. Ήταν η πρώτη φορά που είχαμε εισροή από τη ΝΔ εδώ και χρόνια. Κερδίσαμε δυναμικά κοινά, όπως οι νέοι, βγήκαμε πρώτοι στους αναποφάσιστους και ανακτήσαμε τη δυνατότητα να είμαστε πρώτοι στις λαϊκές συνοικίες. Όταν μικραίνεις τη διαφορά σου σε απόσταση αναπνοής, σημαίνει πως κάτι αλλάζει και είμαι υπερήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί αντάξιος των συνθηκών στα κοινά από τα οποία άρχισε. Δεσμεύομαι πως θα κάνω τα πάντα για το καλό αυτό που του κόσμου».

«Έχω κάνει πολλά λάθη και πολλά καλά και γι’ αυτό έχουμε αντέξει»
Σε σχέση με το εάν ο ίδιος έχει κάνει λάθη, τα οποία οδήγησαν στα να μην πάρει το κόμμα μεγαλύτερα ποσοστά απάντησε χαρακτηριστικά πως: «έχω κάνει πολλά λάθη και πολλά καλά και γι’ αυτό έχουμε αντέξει».
«Στην Ευρώπης καλπάζει η δεξιά. Αυτό συμβαίνει γιατί οι Βρυξέλλες δεν εμπνέουν πια, έχουν γίνει διευθυντήριο συμφερόντων. Εγώ έχω κάνει πολλά λάθη και πολλά καλά και γι’ αυτό έχουμε αντέξει. Είμαι υπερήφανος που δεν αλλάξαμε την ατζέντα μας. Μας έλεγαν για λεφτόδεντρα και τους έχω πει να πάμε στο ταμείο του Κράτους. Κάναμε μία καμπάνια που έθεσε την ατζέντα. Για το Πόθεν Έσχες η ΝΔ μίλησε, εγώ είχα υποσχεθεί πως θα το παρουσιάσω πριν τις Ευρωεκλογές. Απλώς, αυτό άφησε μία άσχημη γεύση για την πολιτική ζωή της χώρας. Η ΝΔ ασχολήθηκε με δολοφονία χαρακτήρα και της ήρθε μπούμερανγκ. Μαθηματικά, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες έως μοναδικές τα κονδύλια της ΝΔ να επαρκούν για τα έξοδά της».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές, είπε πως πιστεύει πως θα κερδίσουν.
«Εγώ δεν είπα πως σε αυτές τις εκλογές θα βγούμε πρώτοι. Λέω ξεκάθαρα όμως πως πιστεύω πως θα κερδίσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές. Το πρώτο βήμα έγινε και μίκρυνε η διαφορά».

Μίλησε και για το εάν σε περίπτωση συγκυβέρνησης θέλει να είναι εκείνος πρωθυπουργός.
«Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να ελέγξω τι πρόθεση έχει ο υπόλοιπος προοδευτικός κόσμος. Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να βασιστούμε σε άλλους, πρέπει να προχωρήσουμε και να κάνουμε το κόμμα μας ευέλικτο. Έχω μάθει πάντα να επενδύω στη βάση και στην κοινωνία και τότε δεν κάνεις λάθος. Θα μιλήσει η κοινωνία. Συμφωνίες κορυφής δεν θα γίνουν».

«Πιστεύω πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Νέα Αριστερά και στον Αλέξη Τσίπρα.
«Θεωρώ ότι η Νέα Αριστερά πρέπει να επιστρέψει τις έδρες της. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μου είχε πει πως δεν θέλει να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι λογικό γιατί μόνος του έφυγε. Είναι ένας άνθρωπος που διοίκησε έντιμα την χώρα. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω πως έχει ανάγκη η κοινωνία, ένα κόμμα που θα πάρει στάσεις ηθικές για την ιστορία».

Ενώ για τον Κυριάκος Μητσοτάκη είπε:

«Πιστεύω πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές. Δεν είναι πληροφορία, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη εγώ δεν έχω predator στα κινητά των άλλων. Θωρώ πως αυτό που συνέβη σε αυτές τις εκλογές είναι μη αναστρέψιμο για τον ίδιο. Για να πετύχει η κυβέρνηση πρέπει να κάνει στροφή 180 μοιρών».
Τέλος αναφέρθηκε και στο Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα.

«Φυσικά σκοπεύω να πάω στην εκδήλωση του Ινστιτούτου του κ. Τσίπρα. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντική αυτή η πρωτοβουλία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook