Το προγραμματισμένο για σήμερα υπουργικό συμβούλιο αναβάλλεται, ενόψει της ανακοίνωσης τουνανασχηματισμού

Στις 11:30 θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον υφυπουργό παρα τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Το προγραμματισμένο για σήμερα υπουργικό συμβούλιο αναβάλλεται.

Έτσι μπαίνει τέλος στα σενάρια που διακινούνταν τις τελευταίες ώρες για τον χρονικό ορίζοντα των ανακοινώσεων του ανασχηματισμού. Ήδη έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα προς τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο Θεόδωρος Λιβάνιος θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών στη θέση της Νίκης Κεραμέως. Υφυπουργός Εσωτερικών θα αναλάβει ο Βασίλης Σπανάκης.

Η Νίκη Κεραμέως θα μετακινηθεί στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας με υφυπουργό τον Κώστα Καραγκούνη.

Στη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη θέση του Στάθη Κωνσταντινίδη, ο Κώστας Γκιουλέκας.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης στη θέση του Κώστα Σκρέκα θα βρεθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη ο Κώστας Τσιάρας, με υφυπουργό τον Χρήστο Κέλλα.

Στο υπουργείο Μετανάστευσης στη θέση του Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος μένει εκτός κυβέρνησης, θα τοποθετηθεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αμετακίνητοι φαίνεται να είναι οι υπουργοί Άκης Σκέρτσος, Μάκης Βορίδης, Παύλος Μαρινάκης (Μαξίμου), Γιώργος Γεραπετρίτης, Νίκος Δένδιας, Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Σοφία Ζαχαράκη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τοποθετηθεί ο Γιώργος Μυλωνάκης ως υφυπουργός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook