‘Εχει προηγηθεί παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις ομοφοβικές δηλώσεις Κούγια προκειμένου να διερευνηθεί αν παραβιάστηκε ο αντιρατσιστικός νόμος.

Ο πρόεδρος του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου, άσκησε αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια για τις ομοφοβικές δηλώσεις του αναφορικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Ζήσης Κωνσταντίνου όρισε εισηγητή της υπόθεσης και στάλθηκε κλήση στον Αλέξη Κούγια προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και να καταθέσει υπόμνημα. Στην συνέχεια άμεσα θα εκδοθεί η πειθαρχική απόφαση.

Χτές η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο να ερευνηθεί αν οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Κούγια παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο και ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Ειδικότερα, η κυρία Αδειλίνη, έχει παραγγείλει στον κ. Ελευθεριάνο να διερευνηθεί, αν η επίμαχη δήλωση, «ερμηνευόμενη ως ενιαίο νοηματικό σύνολο, σύμφωνα και με τη νομολογία του ΕΔΔΑ, μπορεί να θεωρηθεί πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλόφιλων».

Δηλαδή, εξηγεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να διερευνηθεί αν η δήλωση αυτή «θα μπορούσε να προκαλέσει στο μέσο άνθρωπο έντονα συναισθήματα απέχθειας, αποστροφής, χαιρεκακίας και ιδιαίτερης εχθρότητας κατά ομάδας προσώπων που στοχοποιούνται ως έχοντα συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό και επομένως αν μπορεί να υποκινήσει μίσος κατ’ αυτών και εν τέλει κίνδυνο τέλεσης πράξεων βίας εναντίον τους».

Η δήλωση Κούγια

Ο κ. Κούγιας σε δήλωσή του για τον κ. Κασσελάκη είχε αναφέρει με αφορμή την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα :

«Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στο γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook