Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής για τους χειρισμούς της στο θέμα της πανδημίας, ενώ χαρακτήρισε τα νέα μέτρα «πρόχειρα».

«Εξαντλήσατε την υπομονή των πολιτών και την αντοχή της οικονομίας», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της βουλής για τους κυβερνητικούς χειρισμούς αναφορικά με την πανδημία και χαρακτήρισε καταστροφικά τα αποτελέσματα των κυβερνητικών αποφάσεων στην οικονομία, στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους: «Θα πρέπει να στέλνουμε SMS με GPS και χρονόμετρο!» είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, έριξε τα βέλη της στον πρωθυπουργό: «Δεν είπε τίποτα για την πολιτική ακορντεόν που έχει αρνητικά αποτελέσματα […] Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να μιλά για 1 εκατ. εμβολιασμούς. Όμως μόνο 339.000 ως προχθές, αφορούσαν και την 2η δόση που παρέχει την πλήρη ασφάλεια. Δηλαδή πολύ μικρό κομμάτι του πληθυσμού».

«Προσβλητικοί οι εκτός σειράς εμβολιασμοί»

«Είναι απεχθείς και προσβλητικές για τους πολίτες, οι εκτός σειράς εμβολιασμοί γαλάζιων αυτοδιοικητικών στελεχών στην Ρόδο, στην Θεσσαλονίκη, στην Καλλιθέα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντίληψης του κράτους-λάφυρου που προωθεί το Μαξίμου και τα κακά παραδείγματα της Πάρνηθας και της Ικαρίας που έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Με τις Δημόσιες Συμβάσεις εξουσιοδοτείται εν λευκώ ο πρωθυπουργός»

Σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά στις Δημόσιες Συμβάσεις, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε:

«Αυξάνετε το όριο των απευθείας αναθέσεων και εξουσιοδοτείτε εν λευκώ τον υπουργό να καθορίσει τα κριτήρια για το ψηφιακό αρχείο βαθμολόγησης των εταιρειών […] Εμείς δεν είμαστε εναντίον της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα. Είναι άλλο πράγμα όμως η ενίσχυση και υποβοήθηση της δημόσιας διοίκησης, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που αποδεδειγμένα ο δημόσιος τομέας δεν μπορεί να ανταποκριθεί και άλλο πράγμα η υποκατάσταση, με τον ελεγχόμενο να επιλέγει τον ελεγκτή του, γεγονός που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε συγκρούσεις συμφερόντων. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή να γίνεται από το μητρώο των πιστοποιημένων φορέων και από το φορέα του έργου, με πλήρη ανεξαρτησία από τον κατασκευαστή».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook