Να δώσει εξηγήσεις για όσα δήλωσε πρόσφατα για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, επιχείρησε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής ο Θοδωρής Δρίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν» έχει προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις, με τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής να έχουν ζητήσει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση. Ο ίδιος ο βουλευτής μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν έσπευσε να κάνει διευκρινιστική δήλωση τονίζοντας ότι «είναι αυτονόητο» πως η δήλωσή του αναφερόταν «στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες».

Σήμερα, η βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, με άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα», εξαπέλυσε βολές κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «ο κ. Δρίτσας κατάφερε σε συνέντευξη 20 λεπτών να συμπυκνώσει όλα τα μηνύματα την πολιτική ανοχής προς την τρομοκρατία». Επίσης, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, «να σπάσει τη σιωπή του» και να κόψει σχέσεις με στελέχη του που δίνουν ιδεολογική και πολιτική κάλυψη στην τρομοκρατία.Απαντώντας από τη Βουλή ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε ότι «η κ. Μπακογιάννη αδίκησε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εν τω συνόλω του, και εμένα προσωπικά ως υπόσταση ανθρώπινη, ηθική και πολιτική».

Ο βουλευτής παραδέχθηκε τη δική του ευθύνη, καθώς –όπως εξήγησε– «δεν φρόντισα ο λόγος μου να είναι απολύτως σαφής, όσο απαιτούσαν οι περιστάσεις και να μην αφήνονται περιθώρια διπλών και τριπλών αναγνώσεων και παρερμηνειών. Αυτήν την ευθύνη, ναι, την έχω. Ήμουν παραπάνω από ότι έπρεπε χαλαρός, έχοντας εμπιστοσύνη στο δημοτικό ραδιοσταθμό στον οποίο είχα κληθεί να δώσω τη συνέντευξη».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αναφέρθηκε στην ουσία της υπόθεσης, που δεν είναι άλλη από το να μη χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, αλλά και να μη δηλητηριαστεί περαιτέρω το πολιτικό κλίμα. Συγκεκριμένα, είπε πως όλες αυτές τις ημέρες και ο ίδιος και το κόμμα του έχουν προσέλθει με δύο αγωνίες, «να μη χαθεί αυτή η ανθρώπινη ζωή, όπως κάθε ανθρώπινη ζωή και να μη δηλητηριαστεί ακόμη παραπέρα το πολιτικό σύστημα, για ζητήματα που δεν είναι καίριας σημασίας και δεν είναι αυτά που πρέπει να επιλυθούν επ΄ωφελεία του ελληνικού λαού».

Όπως τόνισε, «οι πολιτικές αντιθέσεις πρέπει αλλού να αναδειχθούν και όχι εκεί – και η ανθρώπινη ζωή να σωθεί». Επισήμανε ότι αυτά δεν τα λέει μόνο εκείνος, αλλά και τα περισσότερα κόμματα, και διανοούμενοι, και οι Ενώσεις Δικαιωμάτων και συνταγματολόγοι που μιλούν για απόλυτο δικαίωμα προστασίας της ζωής, τα είπαν νομικοί, τα είπε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας, τα είπε ο Θέμης Σοφός.

«Και η κυβέρνηση δεν ακούει. Και είναι απορίας άξιο που δεν ακούει, στο όνομα ‘της πυγμής του κράτους που δεν εκβιάζεται’», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να αναγνώσει στη συνέχεια το άρθρο του στο «Παρόν», με τις θέσεις του για το ζήτημα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αναφερόμενος στις δικές του δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις, είπε ότι η φράση «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη», είχε το νόημα ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα δεν πέρασε, όπως πέρασε στην Ιταλία που έφτασε στα όρια του εμφυλίου. «Στην Ελλάδα δεν πέρασε. Μην το ξαναγεννάμε. Αυτή ήταν η απάντησή μου, μέσα από διακοπές, πιέσεις κλπ.. Και αν διαβάσει κανείς το σύνολο, χωρίς προκαταλήψεις, θα καταλάβει πολύ καλά τι είπα και ξέσπασε ο σάλος μετά. Αμέσως έβγαλα ανακοίνωση για αποκατάσταση», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παραδεχόμενος πως ήταν όντως ατυχής η δήλωσή του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook