ΚΙΝΑΛ: Πανηγυρίζει ο κ. Σταϊκούρας με έλλειμμα σχεδόν μισό δισ. πάνω από το στόχο

«Οι κλειστές επιχειρήσεις, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι σε αναστολή με μειωμένα εισοδήματα και η κοινωνία που δοκιμάζεται δεν μπορούν να περιμένουν», επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ.
«Πανηγυρίζει ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζοντας ότι πήγε καλά η Ελληνική Οικονομία την ώρα που το 2020 είχε απώλεια 15 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της και ενώ ήδη από τον πρώτο μήνα του 2021 έχουμε σοβαρές αποκλίσεις του Προϋπολογισμού . Το έλλειμμα διαμορφώθηκε περίπου μισό δισεκατομμύριο πάνω από το στόχο, με τις απώλειες φορολογικών εσόδων στα 326 εκ. ευρώ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.
Το ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζει ότι είχε επισημάνει από την έναρξη της πανδημίας ότι η πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας» έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην οικονομία. «Αν είχαν υιοθετήσει τις προτάσεις μας για γενναία και στοχευμένα μέτρα ,είναι σίγουρο ότι η κατάσταση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα ήταν πολύ καλύτερη», αναφέρει.
Επίσης, ζητεί εξηγήσεις από τον κ.Σταϊκούρα για τον παράδοξο, όπως επισημάνει το ΚΙΝΑΛ, ισχυρισμό του ότι η Ελλάδα το 2020 πήρε μέτρα που είναι μεγαλύτερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, αλλά παρόλα αυτά αντιμετωπίζει από τις μεγαλύτερες υφέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιτακτική είναι η αλλαγή πορείας το 20121 από την κυβέρνηση, υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ. Επίσης επισημαίνει ότι έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την έξοδο από την κρίση μέσα και από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και απαιτεί να συζητηθεί στη βουλή, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κωφεύει και δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα.
«Οι κλειστές επιχειρήσεις, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι σε αναστολή με μειωμένα εισοδήματα και η κοινωνία που δοκιμάζεται δεν μπορούν να περιμένουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.
Ολες οι Ειδήσεις
- Kόντρα Μητσοτάκη – Παππά στη Βουλή : «Σιγά κύριε 13-0, δεν θα μας δείρετε» – «Οι δειλοί αποφεύγουν τις ευθύνες τους»
- Διάγγελμα Χαμεϊνί: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί γι’ αυτό – Γελοίες οι δηλώσεις Τραμπ, το Ιράν δεν θα παραδοθεί
- Έκρηξη στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Σερρών: 2 εργαζόμενοι τραυματίες με εγκαύματα
- Βουλή – K. Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να καταστήσω συνομιλητή μου κανέναν συκοφάντη – Δίνω το παρών για να τιμήσω τα θύματα των Τεμπών
- Ελευσίνα: Με 3 αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεψαν οι 150 Έλληνες από το Ισραήλ – «Ήταν μια κόλαση» (βίντεο)
- Όσα έγιναν στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, Εδεσμάτων & Παράδοσης στον Κορυδαλλό
- Ο Τραμπ ζυγίζει την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στην σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν – H «μάχη ξεκινά» απαντά ο Χαμεϊνί στην «παράδοση άνευ όρων»
- Γιάννης Βαρδινογιάννης στην ΓΣ της Motor Oil: Δύσκολη η πρόβλεψη για τις τιμές του πετρελαίου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook