Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη και δόθηκαν κατευθύνσεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

«Βρίσκομαι εδώ για να συντονίσω το έργο της πανδημίας. Βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη καμπή, όπου οι εμβολιασμοί προχωρούν πολύ γρήγορα. Είμαστε μία από τις καλύτερες χώρες της Ευρώπης στην απόδοση των εμβολιασμών και ταυτόχρονα είμαστε μία από τις χώρες που έχουν διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την πανδημία. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο, είμαστε έτοιμοι να απελευθερωθούμε. Είναι κρίμα, τώρα που σε λίγο θα ανοίξουμε και πάλι την κοινωνία και την αγορά, να καθυστερούμε σε αυτό. Ήρθα, λοιπόν, εδώ, να δώσω πολύ συγκεκριμένες οδηγίες, να συνεργαστώ με την Περιφέρεια και τους δήμους προκειμένου να γίνει μία παραγωγική συζήτηση και να υπάρξουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα περιορίσουν τη μετάδοση και τη διάδοση της πανδημίας στα νησιά μας. Πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες θα μπορέσουμε σταδιακά να αρχίσουμε να ανοίγουμε. Να χαμογελάμε. Σας παρακαλώ πολύ κάντε υπομονή. Εμβολιαστείτε όλοι με τη σειρά σας και να προσέχετε» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Δήλωσε επίσης ικανοποιημένος για το πρόγραμμα εμβολιασμού στα νησιά με στόχο την προσέλκυση τουρισμού, ενώ σημείωσε πως «μετά τον εμβολιασμό των μικρών νησιών, έρχεται και η κάλυψη των μεγάλων νησιών, καθώς και ο εμβολιασμός επαγγελματικών ομάδων του τουρισμού».

«Να είστε βέβαιοι ότι σε λίγους μήνες θα πλημμυρίσουμε πραγματικά από επισκέπτες και θα ξαναχαμογελάσουμε» ανέφερε.

«Πάρθηκαν σημαντικά συμπεράσματα για τη νέα κατεύθυνσή που πρέπει να ακολουθηθεί από τους διοικητικούς φορείς των Ιονίων Νήσων για την επιτάχυνση στον δρόμο προς την κανονικότητα. Ο υπουργός έγινε αποδέκτης όλων των προβλημάτων και τις συνθήκες εργασίας στα Ιόνια Νησιά, ενώ έδωσε λύσεις και κατευθύνσεις προκειμένου να ενισχυθούν οι έλεγχοι και να υπάρξει ευελιξία για τις προμήθειες των προστατευτικών υλικών μας», επεσήμανε η περιφερειάρχης».

«Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη να κεφαλοποιήσουμε ό,τι πετύχαμε και να είμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου με τη σφραγίδα της αξιοπιστίας των “καθαρών” νησιών και την ασφάλεια που μπορούμε να υποδεχθούμε και να φιλοξενήσουμε τους επισκέπτες μας» πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook