Τον Απρίλιο θα έχουμε φτάσει τους 1.700.000 εμβολιασμούς ενώ μέχρι το καλοκαίρι προσδοκούμε σε ανοσία του γενικού πληθυσμού, αναφέρει η υφυπουργός

Η υφυπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι ο περιορισμός των μετακινήσεων μέσω της χρήσης sms με τους κωδικούς 2 και 6 ήταν επιβεβλημένη από τη στιγμή που είχε διαπιστωθεί κατάχρηση από τους πολίτες.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι τα μέτρα που λαμβάνονται από την πολιτεία και ενίοτε υπόκεινται σε σκληρή κριτική, είναι αυτά που κατάφεραν να κρατήσουν όρθια τη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας και την βοήθησαν να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Απαντώντας στην κριτική ότι παρατηρείται το φαινόμενο πολλά κυβερνητικά στελέχη να προβαίνουν σε αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις, τόνισε ότι αυτό δε συμβαίνει, αλλά όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν, πρέπει να αλλάζει κι ο τρόπος αντιμετώπισης τους, ενώ σε κάθε περίπτωση τον πρώτο λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών που κάνει τις εισηγήσεις.

Στη συνέχεια η κυρία Ράπτη, αναφέρθηκε στον μεγάλο αγώνα που γίνεται με την αύξηση των κλινών αλλά και των ΜΕΘ, σε συνεργασία πλέον και με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τις αναδιατάξεις στα νοσοκομεία. Τόνισε δε κατηγορηματικά ότι κανείς ασθενής που χρειάστηκε ΜΕΘ, δεν έμεινε εκτός.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στην επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αυξημένη κινητικότητα παρά το lockdown.

Αναφερόμενη στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, η κ Ράπτη υπογράμμισε ότι τον Απρίλιο θα έχουμε φτάσει τους 1.700.000 εμβολιασμούς ενώ μέχρι το καλοκαίρι προσδοκούμε να φτάσουμε σε ένα ποσοστό εμβολιασμών που θα δημιουργεί ανοσία στο γενικό πληθυσμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook