Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος με 49,41% – Δεν χρειάζεται δεύτερος γύρος, είπε ο Πολάκης
«Συγχαρητήρια στον Σωκράτη Φάμελλο, δε χρειάζεται δεύτερος γύρος», τόνισε ο Παύλος Πολάκης
Ο Σωκράτης Φάμελλος είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 49,41% με την ενσωμάτωση στο 99%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.
Ο Παύλος Πολάκης, που ήρθε δεύτερος και συγκέντρωσε ποσοστό 43,51%, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να υπάρξει δεύτερος γύρος την ερχόμενη Κυριακή, καθώς δεν θέλει να ταλαιπωρήσει τον κόσμο.
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Σωκράτη Φάμελλο που πήρε το 49,5%. Να πω ότι δεν χρειάζεται δεύτερος γύρος.Πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι, να οργανώσουμε τον αγώνα για να ρίξουμε το μητσοτακικό παρακράτος, είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης.
Με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και συνθήματα η υποδοχή Φάμελλου στην Κουμουνδούρου
Θερμή αποδοχή είχε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στην Κουμπυνδούρου από νεολαίους του κόμματος και στελέχη. Οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν τον Σωκράτη Φάμελλο με συνθήματα και σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπήρξαν αγκαλιές με στελέχη πρώτης γραμμής.
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα:
Πρώτος ο Φάμελλος με 49,41% και δεύτερος ο Πολάκης με 43,51%. Τα χιλιάδες παλιά και νέα μέλη, οι προοδευτικοί και αριστεροί πολίτες που μετείχαν μαζικά στη διαδικασία δήλωσαν τη στήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ευχαριστώντας όλους όσοι διασφάλισαν μία απρόσκοπτη, ομαλή και άψογη εκλογική διαδικασία. Θα ήθελα εκ μέρους της κεντρικής επιτροπής ότι δεν υπήρξε ούτε μία ένσταση από ένα εκλογικό τμήμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά με ενότητα δυναμικά μπροστά, ανέφερε.
Ψήφισαν 70.152 άτομα.
Από την ενσωμάτωση του 99% των ψηφισάντων,
Σωκράτης Φάμελλος 49,41%
Παύλος Πολάκης 43,51%,
Νικόλας Φαραντούρης 5,09%
Απόστολος Γκλέτσος 1,99%.
Πολάκης: Δεν χρειάζεται δεύτερος γύρος
«Συγχαρητήρια στον Σωκράτη Φάμελλο, δε χρειάζεται δεύτερος γύρος», τόνισε ο Παύλος Πολάκης στις δηλώσεις του έξω από την Κουμουνδούρου, μετρά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων .
Σήμερα είναι μια μέρα χαράς για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί παρά το συγκεκριμένο σχέδιο ρευστοποίησης και διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ που συνέλαβαν συγκεκριμένοι κύκλοι της ολιγαρχίας, το σχέδιο απέτυχε. Η συμμετοχή των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, του δημοκρατικού κόσμου που ήρθε στις κάλπες για να εκλέξει νέο πρόεδρο ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που κράτησε τον ΣΥΡΙΖΑ όρθιο και έδωσε το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ήταν, είναι και θα είναι η καλύτερη απάντηση στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και το μητσοτακικό παρακράτος, είπε.
Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και δημοκρατικούς πολίτες, οι οποίοι στήριξαν την υποψηφιότητά μου ως πρόεδρο και μου έδωσαν ένα 43,5%. Είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη αυτό το ποσοστό και δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση ότι θα σταθώ αντάξιός του.
Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους από την ομάδα μου που στάθηκαν δίπλα μου, τους εκατοντάδες φίλους σε όλη την Ελλάδα που με ανιδιοτελή τρόπο στάθηκαν δίπλα μου. Τους δύο βουλευτές που στάθηκαν δίπλα μου και θα μείνω πραγματικά στην ιστορία ως ο άνθρωπος που κατάφερε να πάρει αυτό το ποσοστό έχοντας κάνει εμφάνιση μόνο σε ένα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι, δείχνοντας πως οι ιδέες, η καθαρή πρόταση και ο καθαρός λόγος μπορεί να βρει δίοδο στην κοινωνία.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Σωκράτη Φάμελλο που πήρε το 49,5%. Να πω ότι δεν χρειάζεται δεύτερος γύρος.
Πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι, να οργανώσουμε τον αγώνα για να ρίξουμε το μητσοτακικό παρακράτος. Εγώ δηλώνω επίσης καθαρά ότι θα συνεχίσω να παλεύω για το πρόγραμμα των έξι πυλώνων της αναδιανομής υπέρ της εργασίας, της επανάκτησης δημόσιων αγαθών, της μεγάλης αλλαγής, στο κράτος και στο μεγάλο ασθενή, τη Δικαιοσύνη, το ισχυρό κοινωνικό κράτος με το διπλασιασμό των αμοιβών του υγειονομικού προσωπικού και του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Όλο αυτό το πρόγραμμα, που από την πρώτη στιγμή διατύπωσα να γίνει κυρίαρχο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είμαι εδώ, θα είμαι παρών την επόμενη μέρα για να δώσουμε τη μάχη γι’ αυτό που πραγματικά θέλει η κοινωνία.
Θέλω άλλη μια φορά να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μου και να δηλώσω ότι θα είμαι στρατιώτης της παράταξης προκειμένου να μπορέσουμε να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο για την κοινωνία, για εμάς και τα παιδιά μας.
Δεν διεκδικώ τον β’ γύρο γιατί δεν θέλω να ταλαιπωρήσω τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Πολάκης σημείωσε ακόμη: «Δεν χρειαζόμαστε άλλο διχασμό. Δεν χρειαζόμαστε άλλη τοξικότητα. Η σημερινή συμμετοχή είναι απάντηση στους πολιτικούς ανεπαρκείς, στους τοξικούς και διχαστικούς
Ολες οι Ειδήσεις
- Tζένη Κατσίγιαννη – Ασύλληπτο: «Λαοθάλασσα» 4.000 κόσμου στον ρυθμό του «Πες μου Πως σε λένε» το βράδυ του Σαββάτου σε συναυλία στο Γαλάτσι (βίντεο)
- Κέλλυ Κελεκίδου: Έλαμψε στην σκηνή του «Just the two of us», προκάλεσε έκρηξη κεφιού και ξεσήκωσε το κοινό (βίντεο)
- Ελάινα Πούλος: Οι πετυχημένες live εμφανίσεις στο πλευρό της διάσημης αμερικανικής μπάντας «Coverland» και η τιμητική διάκριση από την Πρόεδρο του Μπρονξ (εικόνες+βίντεο)
- Άρης – ΟΦΗ 3-1: Άνετοι οι «κίτρινοι» με σκόρερ τον Κουαμέ πέτυχαν την τρίτη σερί νίκη τους
- Βόλος – Λεβαδειακός 0-3: Διπλό με υπογραφή Πεντρόσο
- Θρίλερ στην Κρήτη: Πέταξε τη σύζυγο του από το αυτοκίνητο και την πάτησε μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά του – Μάχη για τη ζωή της δίνει η γυναίκα
- Οι τρυφερές φωτογραφίες της Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον γιο της και το μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας
- Η ανάρτηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για τη Γιορτή της Μητέρας αγκαλιά με τα παιδιά της
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook