Μητσοτάκης: Επίσκεψη στην Βηρυτό την Παρασκευή – Το απόγευμα ομιλία στη Βουλή για τον κατώτατο μισθό
Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Βηρυτό στέλνει «ισχυρό μήνυμα υπέρ της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή και στήριξης του Λιβάνου στην εφαρμογή της εκεχειρίας» - Σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει στη Βουλή για το νομοσχέδιο καθορισμού του κατώτατου μισθού
Την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό θα επισκεφτεί το μεσημέρι της Παρασκευής 06/12 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε γνωστό στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
«Η επίσκεψη είναι υψηλού συμβολισμού και σημασίας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ηγέτης τρίτης χώρας και μέλος της ΕΕ που επισκέπτεται τη Βηρυτό, μετά τη συμφωνία εκεχειρίας και στέλνει μήνυμα σταθερότητας και ειρήνης και μήνυμα του ισχυρού ρόλου και της παρουσίας της Ελλάδας στην περιοχή.
Στις συζητήσεις που θα έχει με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου θα επαναλάβει την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλλει στην ενίσχυση των κρατικών δομών του Λιβάνου ανάμεσά τους και οι ένοπλες δυνάμεις που παίζουν κρίσιμο ρόλο στην διατήρηση της εκεχειρίας. Θα συναντηθεί επίσης με την ελληνική κοινότητα του Λιβάνου», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, έπειτα από την κήρυξη κατάπαυσης πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, ο πρωθυπουργός είχε συνομλίσει με τον Λιβανέζο ομολογό του, Νατζίμπ Μικάτι, χαιρετίζοντας αυτή την εξέλιξη.
Ομιλία για τον κατώτατο μισθό
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στις 17.00 θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο: «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (Ε.Ε.) 2022/2041 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου 2022 για επαρκείς κατώτατους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Αναπροσαρμογή μισθών προσωπικού δημοσίου τομέα – Ρυθμίσεις για τον καθορισμό κατώτατου μισθού για τα έτη 2025, 2026 και 2027».
Ολες οι Ειδήσεις
- Βίκυ Καγιά: «Είναι ανεπίτρεπτο να διαβάζουν τα παιδιά μας ότι χωρίζουν οι γονείς τους» (βίντεο)
- Φειδίας Παναγιώτου – Στυλιάνα Αβερκίου: Οι πρώτες εικόνες από τον εντυπωσιακό γάμο τους ( βίντεο)
- «Φως στο Τούνελ»: Η υπόθεση της Ολυμπίας Κηρύκου 30 χρόνια μετά την εξαφάνιση της – Παρασκευή 1η Μαίου στις 23:20
- Προφυλακίστηκε ο 89χρονος πιστολέρο για τις επιθέσεις σε ΕΦΚΑ και Κεραμεικό – Θέλει να αποζημιώσει με 2000 ευρώ καθένα από τα 5 θύματα που τραυμάτισε
- Survivor: Η αποχώρηση της Δήμητρας Λιάγγα και η μεγάλη αλλαγή στο παιχνίδι
- J2US -10οlive – Το πιο ανατρεπτικό πάρτυ έρχεται το Σάββατο 2 Μαίου – O Νίκος Μακρόπουλος σε μια ξεχωριστή εμφάνιση που θα απογειώσει τη βραδιά!
- Νικόλας Ραπτάκης για Άννα Βίσση: «Την έχω στην καρδιά μου – Ήταν από κοινού απόφαση να χωρίσουμε επαγγελματικά» (βίντεο)
- Έξαλλος ο Δουδωνής με Κωνσταντοπούλου: «Δεν δέχομαι μομφή» – «Μη μου χτυπάτε τα χέρια σας» φώναζε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook