Κατερίνα Μπατζελή: Διαγράφεται για ένα χρόνο από το ΠΑΣΟΚ – Η αντίδραση του Χάρη Δούκα

Με ψήφους 8-3 αποφασίστηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας η προσωρινή διαγραφή της. Οι διαγραφές δεν έλυσαν ποτέ πολιτικά προβλήματα, δήλωσε ο Χάρης Δούκας.
.Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας της πρώην υπουργού Κατερίνα Μπατζελή για έναν χρόνο αποφάσισε η ΕΔΕΚΑΠ, η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε περί τις 22:30 απόψε, στη Χαριλάου Τρικούπη.
Η απόφαση του πειθαρχικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε με 8 ψήφους υπέρ και 3 κατά. Όπως είναι γνωστό οκτώ από τα έντεκα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ ελέγχονται από τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Νωρίτερα, η κα Μπατζελή είχε τονίσει στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν προκύπτει -παρά την κατηγορία της Χαριλάου Τρικούπη- «ούτε προσβολή, ούτε μομφή στον πρόεδρο» από τις επίμαχες δηλώσεις της.
Στη συνέχεια η Εύα Ζούπη εισηγήθηκε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας της πρώην υπουργού για έναν χρόνο. και η εισήγηση της έγινε δεκτή μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε στις 22.30 το βράδυ.
Τι αναφέρει η απόφαση της Ε.Δ.Ε.Κ.Α.Π.
“Στο ΠΑΣΟΚ διαχρονικά οι διαφορετικές τάσεις και απόψεις, που είναι καταστατικά κατοχυρωμένες, συνιστούν πλούτο και αξιοποιούνται στη χάραξη πολιτικών, πάντα προς όφελος της κοινωνίας. Καθίσταται, ωστόσο, σαφές ότι οι χαρακτηρισμοί δεν μπορούν να εξαπολύονται με τον μανδύα της “πολιτικής κριτικής” και δε χωρούν μεταξύ συντρόφων, πολλώ δε μάλλον στο πρόσωπο του Προέδρου του Κινήματός μας.
Σε μία χρονική στιγμή που το Κίνημά μας δίνει έναν διαρκή αγώνα ενάντια στη συντήρηση της Νέας Δημοκρατίας, κάνει προτάσεις για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και οφείλει να είναι ενωμένο και τα στελέχη του να τοποθετούνται δημόσια με ενιαίο λόγο, ώστε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και σιγουριά στον ελληνικό λαό, για να πετύχει την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος, η κα. Κατερίνα Μπατζελή επέλεξε να δημιουργήσει με τη δήλωσή της μία στρεβλή δημόσια εικόνα για το Κίνημα και παρ’ ότι είχε πολλές ευκαιρίες να ανασκευάσει την απαράδεκτη αυτή δήλωσή της, κατά τις επανειλημμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις της, δεν το έκανε.
Για τους λόγους αυτούς
Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 3 του Κώδικα Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,
Η ΕΔΕΚΑΠ αποφασίζει κατά πλειοψηφία την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κας. Κατερίνας Μπατζελή, για ένα έτος από τη δημοσίευσή της, το οποίο συνεπάγεται και την ταυτόχρονη αποβολή της από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στα οποία συμμετέχει».
Διαφωνεί ο Χάρης Δούκας
«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και η ελεύθερη έκφραση είναι αδιαπραγμάτευτη» δήλωσε μόλις έγινε γνωστή η απόφαση ο Χάρης Δούκας, στον οποίο πρόσκεινται τα τρία μέλη της ΕΔΕΚΑΠ που διαφώνησαν.
Και πρόσθεσε: «Είναι θεμέλιο της δημοκρατίας και βασική αρχή του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του. Οι διαγραφές, ακόμη και με επιχειρήματα για αστοχίες, δεν έλυσαν ποτέ και ούτε θα λύσουν πολιτικά προβλήματα. Η παράταξη χρειάζεται ομοψυχία και σχέσεις εμπιστοσύνης, οι οποίες χτίζονται με συλλογικές λειτουργίες και συντροφικότητα».
Ολες οι Ειδήσεις
- Πρώτη η Ράνια Τζίμα και το δελτίο του MEGA – Η τηλεθέαση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων
- Η Γεωργία Μεσαρίτη στο ΟΠΑΠ Game Time: Ο Μουζακίτης, ο ρόλος κομπάρσου με τον Μπράντ Πιτ και η Έμα Στόουν
- Αλεξανδρούπολη: Στον ανακριτή ο 59χρονος ελαιοχρωματιστής – κατάσκοπος που φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τη «μαμά Ρωσία»
- MEGA: Σταθερά στην πρώτη θέση της τηλεθέασης η ενημέρωση και τον Απρίλιο
- Εξαρθρώθηκε σπείρα που τα μέλη της απασχολούσαν τους ηλικιωμένους στο ισόγειο και «ξάφριζαν» τα σπίτια τους – Βίντεο από τη δράση τους
- «Φως στο Τούνελ»: Εξελίξεις για το θάνατο των παιδιών στην Αμαλιάδα και το μυστήριο με την εξαφάνιση της γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη
- O Πούτιν δείχνει για πρώτη φορά το πολυτελές διαμέρισμα του στο Κρεμλίνο – Ξενάγηση από τον ίδιο – Βίντεο
- «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Στην κοσμοπολίτικη Ύδρα, σήμερα στις 14.45, στον ΣΚΑΪ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook