Η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη με διαφορά 14,4% από την Πλεύση Ελευθερίας, Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, χαμηλά ποσοστά για ΣΥΡΙΖΑ Oριακά εκτός Βουλής ο Κασσελάκης.Αναφορικά με τα Τέμπη οι πολίτες στην πλειοψφία τους πιστεύουν ότι η κυβέρνηση συγκαλύπτει και η αντιπολίτευση εκμεταλλεύεται πολιτικά.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action24, που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η ΝΔ διατηρεί ξεκάθαρη πρωτιά με 14,4 μονάδες διαφορά από την Πλεύση Ελευθερίας, που είναι στη δεύτερη θέση. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει για ακόμη μια φορά χαμηλές πτήσεις.

Αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή η Βουλή θα ήταν επτακομματική με ακόμη δυο κόμματα να διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 25,4% και ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας με 13,4% το ΠΑΣΟΚ με 11,2% και η Ελληνική Λύση με 8%. Το ΚΚΕ έχει ποσοστό 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,8%, η Νίκη 2,5% και η Φωνή Λογικής με το Κίνημα Δημοκρατίας 2,4%

Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:
ΝΔ 30,4%
Πλεύση Ελευθερίας 16%
ΠΑΣΟΚ 13,4%
Ελληνική Λύση 9,6%
ΚΚΕ 8,2%
ΣΥΡΙΖΑ 5,8%
Νίκη 3%
Φωνή Λογικής 2,9%
Κίνημα Δημοκρατίας 2,9%
ΜέΡΑ25 2,4%
Νέα Αριστερά 1,2%

Πόρισμα ΕΜΠ για Τέμπη
Αναφορικά με το πόρισμα του ΕΜΠ για την τραγωδία των Τεμπών το 64,7% θεωρεί πως δεν πρόσθεσε κάτι νέο, ενώ το 23,9% πως άλλαξε τον τρόπου που βλέπει όσα είχαν συμβεί στη σιδηροδρομική τραγωδία.
Το 71,2% θεωρεί πως η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη ενώ το 25,7% θεωρεί πως όχι.

Σε ποσοστό 83,7% οι πολίτες θεωρούν πως η αντιπολίτευση προσπαθεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά το δυστύχημα των Τεμπών έναντι 12,8% που πιστεύει πως όχι.


Όσο για το τι ενοχλεί τους πολίτες περισσότερο αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών , το 45% αναφέρει την τυχόν προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει ευθύνες, το 20,3% την τυχόν προσπάθειας της αντιπολίτευσης να εκμεταλλευθεί το γεγονός ενώ το 31,5% πως ενοχλούν το ίδιο και τα δυο.


Για το αν η οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση για το δυστύχημα βοηθάει στην αποκάλυψη της αλήθειας το 53,3% λέει όχι ή μάλλον όχι και το 45% ναι ή μάλλον ναι.


Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 88,4% πιστεύει ότι το καλύτερο αυτή τη στιγμή είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να πραγματοποιηθεί η δίκη και μόλις ένα 7,3% λέει όχι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook