Tα ξημερώματα της Κυριακής φαίνεται πως υπήρξε συγκεκριμένο επεισόδιο στον Εβρο με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά.

Σκηνικό έντασης στήνουν ξανά στον Έβρο οι Τούρκοι, καθώς όμως μετέδωσε ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού Spiegel στην Αθήνα, υπήρξαν πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά. Το περιστατικό σημειώθηκε τα ημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με το περιοδικό.

Οι  πληροφορίες  αναφέρουν μάλιστα ότι έχουν δοθεί εντολές στις περιπόλους της Frontex να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή και να φορούν όλοι αλεξίσφαιρα.

Οι πληροφορίες μιλούν για επεισόδιο με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική, ενώ περιπολούσε μικτή περίπολος της Frontex με τη συμμετοχή Γερμανών αστυνομικών.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και πηγή της Κομισιόν, αναφέροντας ότι «υπήρξαν περιστατικά με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά στον αέρα», προσθέτοντας ότι «η έντονη παρουσία των δυνάμεων της Frontex στον Έβρο φαίνεται πως έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στην τουρκική πλευρά».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ότι έχουν σημειωθεί και άλλα ανάλογα επεισόδια, ενώ ο διοικητής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκερί, έχει αποστείλει επιστολή προς την Κομισιόν, στην οποία αναφέρεται ότι οι δυνάμεις στον Έβρο βρίσκονται σε επιφυλακή και ότι υπάρχουν τέτοια επεισόδια. Παράλληλα, επισημαίνει ότι έχουν δοθεί εντολές για αυξημένη επιφυλακή στις περιπόλους της Frontex και να φορούν όλοι αλεξίσφαιρα.

Τα γεγονότα επιβεβαίωσαν, εν τω μεταξύ, και συνοριοφύλακες στον Έβρο, κάνοντας λόγο για απόπειρες από την τουρκική πλευρά να περάσουν μετανάστες και πρόσφυγες προς την Ελλάδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook