Σήμερα, Παρασκευή 1η Αυγούστου, δόθηκαν στην κυκλοφορία τα πρώτα 65 από τα συνολικά 74,8 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου, συγκεκριμένα το τμήμα από τον Πύργο έως τον Αλισσό, κοντά στην Πάτρα.

Τον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος εγκαινίασε την Πέμπτη 31 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ένα έργο που «στη συνείδηση των κατοίκων προσομοίαζε με το γιοφύρι της Άρτας» και τόνισε: «Το παραδίδουμε με πολλή υπερηφάνεια».

Σήμερα, Παρασκευή 1η Αυγούστου, δίνονται στην κυκλοφορία τα πρώτα 65 από τα συνολικά 74,8 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου, συγκεκριμένα το τμήμα από τον Πύργο έως τον Αλισσό, κοντά στην Πάτρα. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Max FM” της Πάτρας, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Είχα δεσμευτεί ότι θα κινήσω γη και ουρανό για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο» και συμπλήρωσε πως η ολοκλήρωση του νέου άξονα αποτελεί «την καλύτερη απόδοση τιμής στους δεκάδες συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους σε έναν απαρχαιωμένο δρόμο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε επίσης ότι λόγω της νέας χάραξης, ο δρόμος «δεν φαίνεται πολύ», ωστόσο οι πολίτες αντιδρούν με ενθουσιασμό, όπως συνέβη και με το Μετρό Θεσσαλονίκης: «Δεν το πίστευαν», είπε χαρακτηριστικά.

Η διαδρομή Πάτρα – Πύργος, μέσω της Ολυμπίας Οδού, θα διαρκεί πλέον μόλις 45 λεπτά, ενώ το ταξίδι Αθήνα – Πύργος θα γίνεται σε περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά, με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα υπόλοιπα 10 χλμ., μέχρι το Μιντιλόγλι, αναμένεται να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν στην κυκλοφορία έως το τέλος Νοεμβρίου.

Επίσης αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα στη συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Max FM” της Πάτρας:

Το ίδιο μοντέλο παρεμβάσεων χρησιμοποιούμε και στον ΒΟΑΚ και πιστεύω ότι και εκεί θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Από σήμερα η δυτική Ελλάδα θα έχει έναν υπερσύγχρονο δρόμο που θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών. Όλη η ακτή της δυτικής Ελλάδας είναι ένας αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός.

Το ίδιο ισχύει και για τα Επτάνησα, συνέχισε. Πρόθεσή μας είναι και το τελευταίο κομμάτι να το δώσουμε ανήμερα του Αγίου Ανδρέα για να ολοκληρωθεί ο δρόμος και να κλείσει η εκκρεμότητα.

Για τη διαχείριση του νερού είπε: «Το νερό δεν γνωρίζει σύνορα και γεωγραφικές ενότητες και πρέπει να αξιοποιείται. Κάνουμε μια εθνική προσπάθεια για την διαχείριση των υδάτινων πόρων της πατρίδας μας στα δίκτυα διανομής και άρδευσης».

Για τη Μαρίνα στην Πάτρα ανέφερε: «Αν κάτι απέδειξε η Πατρών – Πύργου είναι ότι η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα είναι απαραίτητη. Η εμπλοκή του για την αναβάθμιση υποδομών είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ελπίζω να γίνει αντιληπτό από τους τοπικούς φορείς γιατί έχουν αναπτυξιακό πρόσημο. Με αυτό τον τρόπο αποκλιμακώσαμε την ανεργία. Η δυτική Ελλάδα δημιουργεί πιο γρήγορα θέσεις εργασίας από την υπόλοιπη χώρα. Ο ιδιωτικός τομέας αισθάνεται ασφάλεια για να επενδύει.

Η δουλειά ποτέ δεν σταματάει και γι’ αυτό και χθες είπα ότι είναι μια μέρα χαράς αλλά σε έναν – δυο μήνες ο δρόμος αυτός θα έχει ενσωματωθεί πλήρως στην πραγματικότητα. Πρέπει να κοιτάμε πάντα μπροστά. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι που η ανεργία συνολικά είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Με την εφαρμογή της κάρτας εργασίας οι εργαζόμενοι είναι διασφαλισμένοι και αν κάνουν υπερωρίες τις πληρώνονται. Όταν μια περιοχή αναπτύσσεται δημιουργούνται θέσεις εργασίας και βελτιώνεται το διαθέσιμο εισόδημα».

Για το δημογραφικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Εχουμε μια εθνική στρατηγική η οποία θα έλεγα ότι ξετυλίγεται σε πολλούς άξονες. Να βοηθήσουμε τις νέες οικογένειες να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί. Τώρα ξεκινάει η διαδικασία των voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Είναι πολύ σημαντικό. Δεν αρκεί να δίνουμε τα 2000 ευρώ για κάθε παιδί αλλά ένα πλαίσιο υποστήριξης τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού.

Το ζήτημα της στέγης με τα προγράμματα ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 1 και ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 2 να έχουν μεγάλη επιτυχία. Το ότι δεν κάνουμε πολλά παιδιά είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Επίσης, είναι σημαντικό το μέτρο που πήραμε να μην περικόπτεται η σύνταξη ενός ανθρώπου που επιλέγει να εργάζεται. Θα κάνετε λίγο υπομονή ενόψει της ΔΕΘ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook