Δημοσκόπηση MRB: Στο 14,2% η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για Tσίπρα, Σαμαρά, Καρυστιανού
Στο 28% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, τρίτο η Ελληνική Λύση. Το 73,4% δηλώνει πως δεν θα ψήφιζε ένα κόμμα με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα. Ένας στους δύο πολίτες δεν συμφωνεί να ασχοληθεί με την πολιτική η Μαρία Καρυστιανού.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του OPEN, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στο σύνολο τα κόμματα λαμβάνουν:
Νέα Δημοκρατία: 28%
ΣΥΡΙΖΑ: 4,3%
ΠΑΣΟΚ: 13,8%
ΚΚΕ: 8,6%
Ελληνική Λύση: 12,1%
Πλεύση Ελευθερίας: 9,4%
Νίκη: 1,7%
Φωνή Λογικής: 5,2%
ΜέΡΑ25: 2,7%
Νέα Αριστερά: 2%
Κίνημα Δημοκρατίας: 2,9%
Άλλο κόμμα: 9,3%
Πρόθεση ψήφου βουλευτικών εκλογών:
Νέα Δημοκρατία: 21,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 3,3%
ΠΑΣΟΚ: 10,6%
ΚΚΕ: 6,6%
Ελληνική Λύση: 9,3%
Πλεύση Ελευθερίας: 7,2%
Νίκη: 1,3%
Φωνή Λογικής: 4%
ΜέΡΑ25: 2,1%
Νέα Αριστερά: 1,5%
Κίνημα Δημοκρατίας: 2,2%
Άλλο κόμμα: 7,2%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 23,2%
Σε ότι αφορά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από το βουλευτικό του αξίωμα, οι πολίτες το 47,9% αξιολογεί σίγουρα θετικά και μάλλον θετικά την παραίτηση Τσίπρα, ενώ το 36,6% την αξιολογεί σίγουρα και μάλλον αρνητικά.
Ωστόσο, στο ερώτημα της ίδρυσης νέου κόμματος, το 73,4% δηλώνει πως δεν θα ψήφιζε ένα κόμμα με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 21,8% είναι θετικά προσκείμενο (σίγουρα ή μάλλον) στο ενδεχόμενο να τον ψηφίσει. Σημειώνεται ότι οι αρνητικές γνώμες εμφανίζουν αύξηση 5,8% μέσα σε έναν μήνα, ενώ οι θετικές μειώνονται κατά μισή μονάδα. Σε ανάλογη μέτρηση τον Μάιο, οι θετικές γνώμες, ήταν στο 29,1%.
Μαρία Καρυστιανού
Θετική γνώμη έχει το 50% των ερωτηθέντων για τη Μαρία Καρυστιανού και «όχι ευνοϊκή» το 24,9%. Πάνω από ένας στους δύο πολίτες έχει την γνώμη ότι δεν θα πρέπει να ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά να συνεχίσει να αγωνίζεται μόνον για το θέμα της τραγωδίας στα Τέμπη. Αντίθετα, το 15,7% της συνιστά να ιδρύσει δικό της κόμμα και το 13,1% να συμμετάσχει σε κάποιο υπάρχον ή νέο κόμμα. Για την περίπτωση που η κα Καρυστιανού ιδρύσει κόμμα, τότε το «σίγουρα θα το ψήφιζα» είναι στο 13,9% και το «μάλλον» στο 18,3%.
Αντώνης Σαμαράς
Στην ερώτηση πόσο πιθανό είναι να ψηφίσουν ένα κόμμα με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά, το 79,6% απάντησε αρνητικά.
Για το αν πρέπει να γίνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη 6 στους 10 (59%) είπαν ναι.
Στην ερώτηση για την απόφαση να αναλάβει το υπουργείο Άμυνας την προστασία του μνημείου, το 56,6% την αξιολογεί αρνητικά.
Για τη δίκη για την τραγωδία των Τεμπών το 71,5% δηλώνει ότι δε θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
Για τις μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος και τη Δικαιοσύνη, το 72,2 δεν εμπιστεύεται τη δικαστική εξουσία.
Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αν πιστεύουν πως θα αποδοθεί Δικαιοσύνη το 72,3% πιστεύει πως όχι.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 22,6% , ο Κυριάκος Βελόπουλος προσπερνά την Ζωή Κωνσταντοπούλου και είναι δεύτερος με 8,1%. Στην τελευταία θέση είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με 1,1%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 22,6% , ο Κυριάκος Βελόπουλος προσπερνά την Ζωή Κωνσταντοπούλου και είναι δεύτερος με 8,1%. Στην τελευταία θέση είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με 1,1%.
Ολες οι Ειδήσεις
- Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ 1948 1-1: Πλήρωσε τα λάθη του και πάει για την πρόκριση στη Σόφια
- Εύη Βατίδου: Τράβηξε τα βλέμματα με κόκκινο μπικίνι σε παραλία της Μυκόνου (βίντεο)
- Στη Μύκονο η Νικόλ Κίντμαν με τη Ζόε Σαλντάνα – Στο νησί των ανέμων και η Κέιτι Πέρι – Βίντεο
- Το Μουντιάλ έβαλε γκολ στις θεάσεις του ERTFLIX και τον Ιούλιο με 22.551.894 views, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
- Πυρ ομαδόν κατά Καρυστιανού από Αυγερινό, Μουτσάτσου και άλλα 20 στελέχη: Καταγγέλουν “αυλές”, μηχανισμούς και παρασκηνιακούς ανταγωνισμούς
- Κυψέλη: Δεν έχω κάνει κακό σε κανέναν – Τη βρήκα νεκρή δεν την σκότωσα – Ο ηλικιωμένος «συμβουλάτορας» και το ταξίδι στην Αράχωβα – Όσα ισχυρίστηκε ο 26χρονος για τη δολοφονία της Βρετανίδας
- Δυτική Αττική: Έχασε το 64% των δασών της μέσα σε μία δεκαετία – Τα στοιχεία σοκ για τις πυρκαγιές
- «Τ’ αγόρια»: Η Έφη Κοντού δίνει νέα πνοή στο θρυλικό τραγούδι που της είχε γράψει ο Γιώργος Ζαμπέτας!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook