«Η απάντησή της αποτελεί πλήρη δικαίωση, όχι προσωπική μόνο, κυρίως όσων είχαν επισημάνει ότι το υπουργείο Παιδείας είχε εφαρμόσει την τηλεκπαίδευση στο πόδι», αναφέρει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλήρη δικαίωση όχι μόνο προσωπική αλλά και όσων προειδοποιούσαν για ζητήματα καταπάτησης των προσωπικών δεδομένων με αφορμή την τηλεκπαίδευση συνιστά η απάντηση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων σε σχετική αναφορά του Νίκου Φίλη, όπως σημειώνει ο τομεάρχης Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε σχετική δήλωσή του ο Ν. Φίλης αναφέρει ότι πριν λίγες μέρες ενημερώθηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την τύχη της αναφοράς που είχε καταθέσει τον περασμένο Ιούνιο, σχετικά με διαρροή δεδομένων στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης. «Ίσως θυμάστε ότι είχα καταθέσει τα στοιχεία στη Βουλή, στη διάρκεια συζήτησης κοινοβουλευτικής μου ερώτησης. Κατόπιν όμως είχα κάνει και σχετική αναφορά στην αρμόδια Αρχή.

Η απάντησή της αποτελεί πλήρη δικαίωση, όχι προσωπική μόνο, κυρίως όσων είχαν επισημάνει ότι το υπουργείο Παιδείας είχε εφαρμόσει την τηλεκπαίδευση στο πόδι. Ήταν πολλοί αυτοί, εκπαιδευτικοί, γονείς, συνδικαλιστές. Απορρίπτει λοιπόν η Αρχή πλήρως τους ισχυρισμούς του υπουργείου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κίνδυνος για τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών ήταν και παραμένει τεράστιος. Εκείνη η διαρροή ήταν (συγκριτικά) μια «χαραμάδα». Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2020, εκδόθηκε η γνωμοδότηση της Αρχής για το συνολικό πρόβλημα διαρροής δεδομένων μέσω της πλατφόρμας της Cisco, όπου αναφέρθηκαν αναλυτικά οι παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Ασφαλείας GDPR», τονίζει επίσης και επαναλαμβάνει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση με την Cisco.

Όπως σημειώνει «η υπουργός Παιδείας συστηματικά το αρνείται, παρανόμως». Έτσι, κατέθεσε  νέα επίκαιρη ερώτηση που θα συζητηθεί τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook