Γ.Αυτιάς: Έπαινος στην Ελλάδα του Επιτρόπου Οικονομικών για τις επιδόσεις με δημοσιονομικό πλεόνασμα
«η Ελλάδα επιδεικνύει ισχυρές επιδόσεις στο επίπεδο της οικονομίας, πάνω από τον Ενωσιακό μέσο όρο, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ValdisDombrovskis επαίνεσε την Ελλάδα για τις οικονομικές της επιδόσεις, απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Αυτιά και τόνισε ότι «η Ελλάδα επιδεικνύει ισχυρές επιδόσεις στο επίπεδο της οικονομίας, πάνω από τον Ενωσιακό μέσο όρο, με πλεόνασμα δημοσιονομικό και μείωση του δημοσίου ελλείμματος ως προς το ποσοστό τουΑΕΠ. Δηλαδή, πραγματικά έχουν αναστραφεί εντελώς οι τάσεις στην Ελλάδα σε σύγκριση με κάποια χρόνια πριν».
Ο διάλογος του Έλληνα Ευρωβουλευτή με τον Επίτροπο Οικονομικών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών στο Στρασβούργο έχει ως εξής:
Γ. Αυτιάς: Κύριε Επίτροπε ευχαριστώ θερμά που αναφερθήκατε στην Ελλάδα. Απότομαύρο πρόβατο, η Ελλάδα τελικά έφερε στην κορυφή των Υπουργών Οικονομικώντονκύριο Πιερρακάκη και αυτό είναι πολύ πολύ σημαντικό. Η χώρα μου δεν έχειελλείμματα.
Κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα, με συνετή οικονομικήπολιτική να τα καταφέρει. Θέλω να σας πω το εξής. Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιοθέμαμε τις αμυντικές δαπάνες. Δίνει 5 δις το χρόνο. Προσέξτε κ. Επίτροπε. Υπάρχειχώρα της Ευρώπης που έχει ένα άρμα μόνο κ’ εμείς στην Ελλάδα, λόγω τουκινδύνου της Τουρκίας, έχουμε τεράστια προβλήματα. Μήπως θα πρέπει η ρήτραδιαφυγής γιαχώρες που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να διευρυνθεί πέρα των 4 ετών;Σας ευχαριστώ θερμά.
ValdisDombrovskis: Σε ό, τι αφορά την Ελλάδα. Καταρχήν ναι θα πρέπει νααναγνωρίσουμε, ότι η Ελλάδα επιδεικνύει ισχυρές επιδόσεις στο επίπεδο της οικονομίας πάνω από τον Ενωσιακό μέσο όρο με πλεόνασμα δημοσιονομικό καιμείωση του δημοσίου ελλείμματος ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ. Δηλαδήπραγματικά έχουν αναστραφεί εντελώς οι τάσεις εδώ στην Ελλάδα σε σύγκριση μεκάποια χρόνια πριν, το οποίο είναι και πολύ σημαντικό, ειδικότερα και ενόψει της Προεδρίας της ευρωζώνης που θα αναλάβει η Ελλάδα, αν συγκρίνουμε δηλαδή τηνκατάσταση με την ελληνική οικονομική κρίση που ίσχυσε τότε, πραγματικά είναιθεαματική η αλλαγή εδώ που έχει επιτευχθεί. Σε ό,τι αφορά την άμυνα καιη Ελλάδα πράγματι μπορεί να αξιοποιήσει τη ρήτρα διαφυγής και ήδη έχειπράγματι αιτηθεί τη χρήση αυτής της ρήτρας κι έχει δικαίωμα να το πράξει όπως τα άλλα τα κράτη μέλη.
Στον κάτωθι ακολουθεί ο διάλογος του Ευρωβουλευτή Γ. Αυτιά με τον Επίτροπο Dombrovskis
Ολες οι Ειδήσεις
- Χαιρετίζουμε την ανάκληση της απόφασης κατάργησης της ελληνόφωνης υπηρεσίας της Deutsche Welle (DW)
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Ζητά αποπομπή Φαραντούρη από το ΠΑΣΟΚ μετά το «χαριεντιζόσασταν με υπουργούς» που της είπε ζωντανά σε εκπομπή – Βίντεο
- Μεγάλη διάκριση για την ταινία μικρού μήκους συμπαραγωγής ΕΡΤ «Mammalia» – Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Τορόντο
- «Δύο μαύρα πουκάμισα»: Δυναμική πρεμιέρα με πρωτιά στην τηλεθέαση
- Η δημοσκόπηση της ALCO απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha στις 18:50
- Στον Alpha οι αγώνες Σερβία-Ελλάδα (24/9) και Γερμανία-Ελλάδα (27/9)
- «Αντώνιος & Κλεοπάτρα»: Πρεμιέρα, σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 18.30 – Δείτε το τρέίλερ
- «Κάμπινγκ»: Απόψε στις 21:00 η πρεμιέρα – Όλα όσα θα δούμε στην κωμική σειρά του MEGA – Τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook