Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα φτάσουν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση για την 25η Μαρτίου σε αντίθεση με τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθούν την Αθήνα στις 24 και 25 Μαρτίου, έπειτα από πρόσκληση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση», ανακοινώθηκε επίσημα από την κυβέρνηση.
Θυμίζουμε ότι Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να μην ταξιδέψει τελικά στη χώρα μας, λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης με τον κορωνοϊό στη Γαλλία και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και άλλες 16 περιοχές.

Οι προετοιμασίες για την παρέλαση

Υπενθυμίζεται ότι την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ωστόσο, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό είναι προφανές ότι η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί με τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και αφορούν τόσο το εορταστικό μέρος της παρέλασης αλλά και την τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ήδη στις πρόβες που γίνονται σε διάφορα στρατόπεδα εφαρμόζονται πολύ αυστηρά πρωτόκολλα ενώ οι τελευταίες λεπτομέρειες αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε μεγάλη σύσκεψη που θα γίνει στα τέλη της εβδομάδας.

Η παρέλαση θα γίνει στο Σύνταγμα αλλά χωρίς την παρουσία πολιτών. Οπως ανέφερε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στην παρέλαση θα τηρηθούν τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, θα μεταδοθεί από την τηλεόραση και «το θέαμα θα γεμίσει με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες». Ξεκαθάρισε πάντως ότι στο Σύνταγμα δεν θα βρεθεί κόσμος για να παρακολουθήσει την παρέλαση από κοντά, καθώς δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί συγχρωτισμός και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν από την τηλεόραση. «Δεν θα είναι κάλεσμα προς τον κόσμο να βρεθεί εκεί. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σχεδιάζεται η συγκρότηση φάλαγγας ιστορικών τμημάτων που θα προηγηθεί της παρέλασης και στην κορυφή της θα βρίσκονται τα ιστορικά λάβαρα και οι σημαίες της Επανάστασης.
Θα παρελάσουν έφιππα τμήματα με παραδοσιακές πολεμικές φορεσιές, ενώ παραδοσιακές στολές θα φορούν και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Σχολής Ευελπίδων.

Στην κατεύθυνση η επέτειος να λάβει ακόμα πιο εμβληματικά χαρακτηριστικά, ήταν και η σύνδεση της ιστορικής Ναυμαχίας του Ναυαρίνου με την 25η Μαρτίου ήταν από τις πρώτες ενέργειες που υιοθετήθηκαν ήδη από το περασμένο φθινόπωρο. Ηταν στις ημέρες του Οκτωβρίου όταν η Γιάννα Αγγελοπούλου και αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισκέπτονταν συμβολικά την Πύλο, στέλνοντας το μήνυμα ότι «έχουμε δείξει στην ιστορία μας ότι μπορούμε και στεκόμαστε όρθιοι παρά τις δυσκολίες και προχωράμε μπροστά».

Στον αττικό ουρανό θα πετάξουν Rafale, ενδεχομένως και αμερικανικά αεροσκάφη ενώ για πρώτη φορά θα κάνουν την εμφάνισή τους τα ελικόπτερα kiowa του στρατού ξηράς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook