Α’ Κυριακή των Νηστειών, Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα και άνοιξαν οι πύλες των καθεδρικών ναών σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών σήμερα το πρωί προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμου παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μάλιστα για πρώτη φορά η πρώτη πολίτης της Ελλάδας, ανέγνωσε τόσο το ‘’ΠΙΣΤΕΥΩ’’όσο και το’’ ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ’’.

Στο τέλος δε της Θείας Λειτουργίας η κυρία Σακελλαροπούλου  προσερχόμενη να πάρει το αντίδωρο από τα χέρια του Αρχιεπισκόπου ασπάστηκε τον Σταυρό.

Την σημερινή ημέρα εορτάζεται πανορθοδόξως η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων  η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα τον γιό της Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Στην σημερινή Θεία Λειτουργία -που τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις- ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συλλειτούργησε μόνον με δύο Μητροπολίτες,τους Σεβασμιώτατους Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο & Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιο, καθώς και με δύο ιερείς και διάκονους.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας που μεταξύ άλλλων αναφέρθηκε και στην πανδημία.Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ελάχιστοι, μεταξύ των οποίων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως,  ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και περίπου 10 αξιωματικοί όλων των Σωμάτων.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ,αναγνώσθηκε τμήμα του “Συνοδικού της Ορθοδοξίας” κατά την παράδοση και την τάξη της Εκκλησίας σε ανάμνηση του γεγονότος της Αναστηλώσεως των ιερών εικόνων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook