«Για άλλη μια φορά λοιπόν, σε ένα ακόμα ζήτημα για το οποίο θριαμβολογούσε το μνημονιακό τόξο, άνθρακες ο θησαυρός» αναφέρει μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για τον EastMed. Αναλυτικά:

«Όταν ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έλεγε στην Κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής να ξεχάσουν τον East Med γιατί δεν θα γίνει, όποια συμφωνία και να επιτυγχανόταν, ο κ. Μητσοτάκης έτρεχε να προσυπογράψει την συμφωνία με τον κ. Νετανιάχου και τον κ. Αναστασιάδη και μιλώντας για ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό έργο, αλλά και μια πολύ ουσιαστική “τριμερή” συνεργασία.

Τα ίδια μας έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ που “καλωσόρισε” την υπογραφή της συμφωνίας, λέγοντας πως θα συνεισέφερε δήθεν καθοριστικά στην αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας ως ενεργειακού κόμβου στην περιοχή και στην ενίσχυση του γεωπολιτικού της ρόλου. Ενώ τόνιζε κιόλας πως η στρατηγική σημασία αυτού του έργου αναδείχθηκε κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσφάτως διαβάσαμε και μάλιστα στον κυβερνητικό τύπο, πως ο αγωγός δεν πρόκειται να κατασκευαστεί τελικά, καθώς το βασικό σενάριο πλέον είναι να μεταφέρουν φυσικό αέριο σε ευρωπαϊκούς και ασιατικούς προορισμούς Έλληνες εφοπλιστές με πλοία LNG ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να μικρύνει ο αγωγός σε χωρητικότητα και φτάνοντας το πολύ έως την Κρήτη για να ικανοποιήσει τις ενεργειακές ανάγκες της!

Για άλλη μια φορά λοιπόν, σε ένα ακόμα ζήτημα για το οποίο θριαμβολογούσε το μνημονιακό τόξο, άνθρακες ο θησαυρός».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook