Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Νίκο Δένδια και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 23 και 24 Μαρτίου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα Al Monitor.

Αρχικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπλίνκεν θα συναντήσει τον κ. Δένδια και στη συνέχεια τον τούρκο ομόλογό του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Τσαβούσογλου, θα συζητηθούν ανάμεσα σε άλλα οι ρωσικοί πύραυλοι S-400, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΗΠΑ και Τουρκία έχουν συγκρουστεί σε αρκετά θέματα, με κύριο την απόκτηση των S-400. Σε βάρος της Τουρκίας έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Η άρνηση της Τουρκίας να συμφωνήσει σε έναν μηχανισμό παρακολούθησης που θα διασφαλίζει ότι δεν θα ενεργοποιούνται ανά πάσα στιγμή οι πύραυλοι – ένας από τους λίγους εφαρμόσιμους συμβιβασμούς – θεωρείται ως ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Μπάιντεν δεν έχει καλέσει ακόμη τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πάντως πηγές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, δεν επιβεβαίωσαν τις συναντήσεις σε επίσημο επίπεδο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook