Στο θέμα των ηχογραφήσεων των συνεδριάσεων του Eurogroup επανήλθε σήμερα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας ότι «όλα τα Eurogroups τους τα έδινα με στικάκια, όπως είχα υποχρέωση», εννοώντας προφανώς το υπουργικό συμβούλιο, βάζοντας στο «κάδρο» και τον Αλέξη Τσίπρα.

Να απαντήσει για το «αν αν ήξερε αλλά κυρίως για το αν συντόνιζε και έδινε τις εντολές για όσα καταστροφικά για την αξιοπιστία της χώρας καταγγέλλει ο κ. Βαρουφάκης» καλεί τον Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία.

Οι δηλώσεις Βαρουφάκη

«Όταν γράφεις ένα βιβλίο και το παίρνει μετά ένας σκηνοθέτης το μεταλλάσσει.
Του προσθέτει πράγματα που δεν έγιναν, του αφαιρεί πράγματα που έγιναν.
Το ερώτημα είναι αν η ταινία του Κώστα Γαβρά ήταν ειλικρινής, όχι όσον αφορά στο face time (με τον τότε πρωθυπουργό) ή αν ήταν τηλέφωνο, αλλά αν πιάνει την ουσία.
Το face time όχι δεν έγινε ποτέ, μιλάγαμε τηλεφωνικά.
Το ηχογραφημένο, βεβαίως, και έγινε.
Όλα τα eurogroups τους τα έδινα με στικάκια, όπως είχα υποχρέωση» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στον Μανώλη Κοττάκη.
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να κάνει το ίδιο και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
«Ελπίζω να το κάνει και ο κ. Σταϊκούρας.
Πιστεύετε ότι ο κ. Σταϊκούρας αυτή τη στιγμή έχει δικαίωμα να πηγαίνει στο eurogroup να γίνεται όλη αυτή η συζήτηση για το αν θα χαλαρώσει ή αν δεν θα χαλαρώσει το δημοσιονομικό σύμφωνο και μπορεί να μην ξέρει ο πρωθυπουργός τι ειπώθηκε εκεί μέσα;» τόνισε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, αναφέρει:

«Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι οι ηχογραφήσεις των Eurogroup όχι μόνο έγιναν εν γνώσει του κ. Τσίπρα και των υπουργών του αλλά συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της «περήφανης διαπραγμάτευσης» με το υλικό να παραδίδεται στο υπουργικό συμβούλιο. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Πρέπει να απαντήσει όχι μόνο, πια, για το αν ήξερε αλλά κυρίως για το αν συντόνιζε και έδινε τις εντολές για όσα καταστροφικά για την αξιοπιστία της χώρας καταγγέλλει ο κ. Βαρουφάκης.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook