Σύντομη συνάντηση είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στο περιθώριο της υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο κ. Δένδιας στη δήλωσή του μετά το πέρας της συνεδρίασης έστειλε και έμμεσο μήνυμα προς την Τουρκία, λέγοντας πως «οι συμπεριφορές που αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο αδυνατίζουν στην πραγματικότητα τη συμμαχία, τη συνοχή της και αντιστρατεύονται τα συμφέροντά της».

Η δήλωση του κ. Δένδια:

«Είχα τη χαρά να συμμετάσχω στο υπουργικό συμβούλιο του ΝΑΤΟ, υποδεχθήκαμε την πρώτη παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Και για μένα ήταν μια ευκαιρία να τον γνωρίσω προσωπικά. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ. Ήταν λαμπρή ευκαιρία να εκφράσω τις ελληνικές απόψεις και ανησυχίες. Εκτός από αυτά, συζητήθηκε η ατζέντα 2030, το μέλλον του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι μια συμμαχία χωρών που βασίζονται στη Δημοκρατία, στο διεθνές δίκαιο. Και οι συμπεριφορές που αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο αδυνατίζουν στην πραγματικότητα τη συμμαχία, τη συνοχή της και αντιστρατεύονται τα συμφέροντά της».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook