Κατέφθασαν στην Εθνική Πινακοθήκη οι προσκεκλημένοι της χώρας μας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Τους υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα.

Σήμερα για πρώτη φορά ανοίγει τις πύλες της η Εθνική Πινακοθήκη, παραμονή της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η οποία υποδέχεται τους πρώτους επίσημους επισκέπτες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου , η οποία συνοδεύεται από τον κ. Παύλο Κοτσώνη, υποδέχονται στην Εθνική Πινακοθήκη τον Πρίγκιπα Κάρολο και την Δούκισσα της Κορνουάλης, που έφθασαν στην Αθήνα πριν από λίγη ώρα, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin, τον Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας Patrick Maisonnave, την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου Kate Smith και τον Πρόεδρο του Μουσείου του Λούβρου Jean-Luc Martinez. Παρόντες είναι επίσης η υπουργός Πολιτισμου και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και φυσικά η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

«Σας καλωσορίζω στην Αθήνα, στη 200η επέτειο της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και στα εγκαίνια ενός κοσμήματος, της νέας Εθνικής Πινακοθήκης. Ένα τοπόσημο που συναντά ένα ανεπανάληπτο ιστορικό ορόσημο. Κτήμα όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και των ξένων φίλων μας που συμμετέχουν στους εορτασμούς», επεσήμανε στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός και συνέχισε:
«Το σημερινό γεγονός στέλνει ένα ανανεωμένο μήνυμα δυναμισμού. Γιατί η Πινακοθήκη δεν υπήρξε απλό αποθετήριο καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός που συμβάδισε με την πρόοδο του Έθνους»
«Η χώρα δέχεται σήμερα ένα ανεκτίμητο δώρο», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Η νέα πινακοθήκη επιβεβαιώνει το ρόλο της ως κιβωτού της ελληνικής τέχνης, αναδεικνύοντας παράλληλα και το μερίδιό της στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό».
Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τους καλεσμένους, είπε: «Η ιστορία μας θέλει σταθερούς συμπολεμιστές στις μεγάλες μάχες της ανθρωπότητας».

Δείτε εικόνες από την περιήγηση των υψηλών επισκεπτών

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook