Marc: Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης – Διχασμένοι οι πολίτες για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός» με 50,7% έναντι 22,8% του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MARC που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Επίσης οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην χώρα μας μέσα στην χρονιά: Το 49,1% δηλώνει αισιοδοξία, ενώ το 48,8% απαισιοδοξία.
Η ανάκαμψη της οικονομίας και η διατήρηση της εθνικής ακεραιότητας της θεωρούνται ως «τα μεγάλα στοιχήματα» για την χώρα μας, ενώ ψηλά καταγράφεται η ανάγκη για εθνική ενότητα, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό του κράτους.
Αναφορικά με τον δείκτη αισιοδοξίας για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα του 2021, το 49,1% δήλωσαν αισιόδοξοι και το 48,8% απαισιόδοξοι.
Στο πότε πιστεύουν ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, το 9,8% απάντησε «έως το Πάσχα», το 29,2% «έως το καλοκαίρι», το 25% «έως του τέλος του 2021», το 20% «το 2022» και το 11% «αργότερα».
Καταλληλότερος πρωθυπουργός
Μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, το 50,7% θεωρεί καλύτερο πρωθυπουργό τον πρώτο, ενώ το 22,8% τον δεύτερο. Το 26,5% απάντησε Δ.Α.
Πρόθεση εμβολιασμού
Στα αν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, το 69,1% απάντησε «ναι, όσο πιο σύντομα γίνεται» ή «μάλλον ναι, αργότερα», το 18,5% απάντησε «μάλλον όχι» ή «σίγουρα όχι», ενώ ένα 11% απάντησε ότι το έχει κάνει ήδη.
Ποιος ευθύνεται για την όξυνση του κλίματος
Οι πολίτες απάντησαν επίσης και στην ερώτηση για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για την όξυνση του κλίματος και την ένταση της πόλωσης. Το 29,9% απάντησε ότι ευθύνεται η κυβέρνηση, το 40,7% ότι ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, το 18,5% είπε ότι ευθύνονται και οι δύο εξίσου, ενώ το 5% ότι δεν ευθύνεται κανείς ιδιαίτερα.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση
Σε ερώτηση για το πως θα πήγαιναν τα πράγματα εάν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, το 49,2% απάντησε ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 29,6% ότι θα ήταν περίπου τα ίδια, ενώ το 15,3% ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα απ’ ότι τώρα.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τραγωδία στο Τέξας: 27 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – 27 τα αγνοούμενα κοριτσάκια από την κατασκήνωση Camp Mystic
- Το Happy Traveller στη Νήσο Μαν – Κυριακή 6 Ιουλίου στις 16.40, στον ΣΚΑΪ
- Καιρός: Τετραήμερος καύσωνας από αύριο και μετά θυελλώδεις άνεμοι και μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιά
- Θύμα διάρρηξης ο Γρηγόρης Γκουντάρας: «Βίασαν το σπίτι και την οικογένεια μας, πήραν και τους κουμπαράδες των παιδιών» – Βίντεο
- Θεσπρωτία: Ξηλώθηκε ολόκληρο το τελωνείο Μαυρομματίου – Οι διάλογοι της ντροπής – Στον ανακριτή οι 14 κατηγορούμενοι
- Δέσποινα Μοιραράκη: «Είμαι άνθρωπος του πάθους δεν με συγκινούν τα ποταπά, θέλω ένταση στην ζωή μου» (βίντεο)
- Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»
- Η «Καθημερινή» της Κυριακής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook