Η βάση των κοινών συμφερόντων είναι το διαβατήριο για την επόμενη φάση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και διεθνολόγος Τάσος Χατζηβασιλείου στο ραδιόφωνο του ALPHA.

«Χθες ο Μπάιντεν έκανε μια πολύ ενωτική ομιλία. Ακούγοντάς τον να χαρακτηρίζει ως ζημιά που πρέπει να επιδιορθωθεί, όσα έγιναν στο Καπιτώλιο, δείχνει ότι ανοίγει ο δρόμος της επούλωσης των τραυμάτων. Άρα προτεραιότητά του είναι να θεραπεύσει τον βαθύ εσωτερικό διχασμό που κληρονόμησε από τον Τραμπ», σχολίασε ο βουλευτής και συμπλήρωσε:

«Θα περιμένουμε λίγο για τα διεθνή θέματα, αλλα σίγουρα η αμερικανική διοίκηση θα αρχίσει από την πρώτη στιγμή να δουλεύει τις διεθνείς σχέσεις. Είμαστε τυχεροί, γιατί ο Μπάιντεν γνωρίζει και πού πέφτει το Καστελόριζο, η Κύπρος και τι συμβαίνει στο Αιγαίο».

Επίσης χαρακτήρισε «εξαιρετική» την αντίδραση Μπάιντεν πέρυσι, κάθε φορά που η Τουρκία παραβίαζε το διεθνές δίκαιο σε βάρος της Ελλάδας: «Έχει ονομαστικά στηλιτεύσει τις επιλογές Ερντογάν».

Αναφερόμενος στη χθεσινή ψήφιση επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, στα 12 ν.μ., ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Όταν πριν από τρία χρόνια ο κ. Κοτζιάς είχε ανακοινώσει κατά την αποχώρησή του από το ΥΠΕΞ, ότι είχε έτοιμο Προεδρικό Διάταγμα για το Ιόνιο και η ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε με επικοινωνιακούς όρους. Εμείς ούτε διάταγμα είδαμε, ούτε νομοθετική πρωτοβουλία. Δεν έκανε τίποτα η κυβέρνηση Τσίπρα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook