Μεγάλο προβάδισμα καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Πώς κρίνουν οι πολίτες κυβέρνηση και αντιπολίτευση, τι απαντούν για τη χαλάρωση των περιορισμών, τα εμβόλια, τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, τους λόγους που ώθησαν στην αύξηση των κρουσμάτων, τη σύσταση προανακριτικής για το Νίκο Παππά, τα ελληνοτουρκικά , τον Τζο Μπάιντεν και τη Σύνοδο Κορυφής.

Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37%, έναντι 25% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή 12 μονάδων. Στο 7% το Κίνημα Αλλαγής, στο 5,5% το ΚΚΕ, στο 4,5% η Ελληνική Λύση, στο 3% το ΜέΡΑ25. Το 7,5% προτιμά «άλλο κόμμα», ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 10,5%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 35%, έναντι 24% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ διαφορά δηλαδή 11 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Στο 7% το «άλλο κόμμα», στο 15% η «γκρίζα ζώνη».

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 43%, ενώ το 27% προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη ένα 27% απαντά «κανένας».

Τι λένε για Μπάιντεν, Ελληνοτουρκικά και Σύνοδο Κορυφής

Το 32% εκφράζει την εκτίμηση πως ο Τζο Μπάιντεν θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ το 32% απαντά πως δεν πρόκειται να βοηθήσει.

Το 41% κρίνει θετικά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τα ελληνοτουρκικά, ενώ το 39% τι κρίνει αρνητικά.

Τι λένε για την Προανακριτική σε βάρος του Νίκου Παππά

Την ίδια στιγμή το 48% συμφωνεί με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και το Νίκο Παππά, το 30% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί και το 22% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Πώς αξιολογούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Το 47% αξιολογεί θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με την πανδημία, ενώ αντίστοιχο ποσοστό την αξιολογεί αρνητικά.

Αντίστοιχα το 62% αξιολογεί αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πανδημία, ενώ το 30% την αξιολογεί θετικά.

Πόσοι θέλουν άμεση χαλάρωση του lockdown

Το 35% θέλει άμεση χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, το 34% θέλει μικρή παράταση του Lockdown και επανεξέταση των δεδομένων, το 17% θέλει παράταση των περιορισμών για όσο χρειαστεί και το 14% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Το 42% θέλει να ανοίξει πρώτο το λιανεμπόριο, το 30% τα σχολεία και το 14% οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Τι οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων

Ως προς το γιατί αυξήθηκαν τα κρούσματα, το 24% απαντά πως συνέβαλε η χαλαρή τήρηση των μέτρων, το 20% απαντά πως συνέβαλαν οι διαδηλώσεις, το 18% απαντά συνέβαλε ο ανεπαρκής έλεγχος, το απαντά 10% πως συνέβαλαν οι νέες μεταλλάξεις και το 6% απαντά πως συνέβαλαν οι μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι. Το 22% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Το 59% ανησυχεί για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, το 15% δεν ανησυχεί, ενώ το 20% απαντά πως ανησυχεί μέτρια.

Για τα εμβόλια

Το 82% απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ το 16% απαντά πως δεν θα κάνει ή μάλλον δεν θα κάνει το εμβόλιο.

Το 62% απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο το συντομότερο δυνατό, το 16% απαντά πως θα το κάνει αρκετά αργότερα, το 12% μετά από 2 με 3 μήνες και το 9% απαντά πως δεν θα το κάνει καθόλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook