Σε μετατόπιση των μέτρων για να δοθούν δικλείδες αποσυμπίεσης και να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού στοχεύει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3, μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι και η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια, εξετάζεται το άνοιγμα κυρίως των Λυκείων καθώς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με περιορισμένους και αυστηρούς όρους.

Ο υπουργός τόνισε πως τα ψυχικά αποθέματα των πολιτών έχουν εξαντληθεί και είναι διάχυτη η διάθεση πολιτών να κερδίσουν κομμάτι της ζωής.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει το Πάσχα, ο υπουργός ανέφερε πως είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε γι’ αυτό, πρόσθεσε ωστόσο ότι «θα είναι ένα παρά πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό». Όπως υποστήριξε, «πρέπει να διατηρήσουμε λίγο το σθένος μας, και για λίγες εβδομάδες να τηρήσουμε τα μέτρα».

«Αν ξεπεράσουμε τον κάβο του Απριλίου θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας, διευκρινίζοντας ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων θα είναι σταδιακή.

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Δεν είναι σίγουρο το αν θα υπάρξει από τη Δευτέρα υποχρεωτικότητα για self testing στους ιδιοκτήτες καταστημάτων και στους εργαζομένους, προκειμένου να ανοίξει η αγορά.

Το ζήτημα θα εξεταστεί την Τετάρτη από την επιτροπή των ειδικών, η οποία θα αποφανθεί και για το αν θα ανοίξουν μόνο τα μικρά καταστήματα ή και τα εμπορικά κέντρα. Το click away, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες θα ισχύσει μόνο για τα εμπόρικά.

Στα μικρότερα καταστήματα οι αγορές αναμένεται να γίνονται με φυσική παρουσία, κι αφού προηγηθεί μήνυμα στο 13032, τρίωρης διάρκειας. Ο αριθμός των πελατών στο εσωτερικό θα καθορίζεται με βάση τα τ.μ. του κάθε καταστήματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook