Βαρουφάκης: Πόσο ακόμη θα μας κυβερνά το τίποτα;
Με οξύ τρόπο απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει σουρεαλιστικές τις θέσεις του κόμματός του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.
Αναφερόμενος σε σειρά θέσεων που έχει διατυπώσει το κόμμα του και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό απαρίθμησε τις προτάσεις του ΜέΡΑ25 θέτοντας το ερώτημα αν είναι σουρεαλισμός:
– Η πρόταση για προσλήψεις στο ΕΣΥ.
– Η πρόταση για κούρεμα χρέους καθώς το κράτος δεν πρόκειται να πάρει χρήματα από χρεοκοπημένους πολίτες.
– Η πρόταση για κατάργηση της προπληρωμής φόρων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ενώ την ίδια στιγμή τα 200 εκατομμύρια στην Aegean, δεν είναι σουρεαλισμός.
– Το δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ και μετά κέντρων εμβολιασμού, που στην συνέχεια θα έμεναν στο ΕΣΥ.
Σουρεαλισμός είναι, υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης, τα διπλά συστήματα καταγραφής κρουσμάτων, οι αναστολές φόρων, η ανάπτυξη με καζίνα.
«Φτάνει πια. Πόσο ακόμη τέτοιο ρεαλισμό μπορεί να σηκώσει η χώρα κύριε Μητσοτάκη;» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και έκλεισε την ομιλία του επικαλούμενος τον Σάμιουελ Μπέκετ και τη φράση του ότι “τίποτα δεν είναι πιο ρεαλιστικό από το τίποτα” και αναρωτήθηκε «πόσο καιρό ακόμη θα μας κυβερνά το τίποτα;»
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκόπηση Interview: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ – Οι πολίτες «γυρίζουν την πλάτη» σε Καρυστιανού, Τσίπρα αλλά και Ντε Γκρες
- Ανεξαρτητοποιήθηκε η Καραγεωργοπούλου από την Πλεύση Ελευθερίας – Mένει με πέντε βουλευτές η Κωνσταντοπούλου
- Νάιρα Αλεξοπούλου: Τραγουδάει για την δική της «Θεσσαλονίκη» σε ένα δυναμικό ζεϊμπέκικο (βίντεο)
- Ολίβια Βασιλόπουλος: Έγινε η μούσα του eco stylist Δημήτρη Γραμματικογιάννη σε μια συγκινητική καμπάνια μόδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (εικόνες)
- Ιωάννα Τούνη για τον σύντροφό της: “Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ”
- Eλένη Φουρέϊρα : Φωτογραφίες από το πάρτι του γιού της για τα γενέθλια του
- Έγκυος ξανά η Αλεξάνδρα Νίκα: Το τρυφερό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους
- Ένοχος γνωστός ηθοποιός για βιασμό και απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών – Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή μέχρι την έφεση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook