Έκτακτη σύσκεψη για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού – Ανησυχία σε κυβέρνηση και επιστήμονες
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, σήμερα στις 13:30.
Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.
Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η σύσκεψη θα έχει ως αντικείμενο τον συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.
Οι ειδικοί τονίζουν πως τους απασχολεί πολύ η μετάλλαξη του ιού, η οποία φαίνεται ότι δημιουργεί πρόβλημα σε χώρες όπως η Αγγλία και η Πορτογαλία. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη χώρα της Ιβηρικής η νέα μετάλλαξη φαίνεται να αποτελεί το 20% των κρουσμάτων.
Σύμφωνα με τη Μίνα Γκάγκα «η Ελλάδα πήρε μέτρα έγκαιρα και ευτυχώς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αυτήν τη στιγμή».
Το μεγάλο ερώτημα αφορά στο κατά πόσο οι μεταλλάξεις θα επηρεάσουν την αποδοτικότητα των εμβολίων. Από τη μεριά της, η Pfizer, υποστηρίζει ότι το εμβόλιο της δείχνει να λειτουργεί κατά μιας σημαντικής μετάλλαξης στις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.
Ολες οι Ειδήσεις
- Iωάννα Τούνη: Το πανάκριβο δώρο που της έκανε η φίλη της – «Η Στέλλα είναι τρελή» – Βίντεο
- Σε επιφυλακή η Ελλάδα μετά τις τις απειλές του Ιράν για χτυπήματα σε ευρωπαϊκούς στόχους – Εξετάζεται η μεταφορά Patriot στην Κρήτη – Παραμένουν τα F-16 στην Κύπρο
- Νικ Κύργιος: Θετικός σε έλεγχο για κοκαΐνη – Σε προσωρινό αποκλεισμό ο Αυστραλός τενίστας – «Έκανα ένα τεράστιο λάθος», λέει
- Η Μίνα Καραμήτρου στον ΣΚΑΪ
- Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου φωτογραφήθηκε στην αγκαλιά της Ρίας Ελληνίδου, από τις διακοπές τους στη Ναύπακτο
- Ο bwinΣΠΟΡ FM 94,6 στις κρίσιμες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων
- «Αθλητική Κυριακή» με τον Πέτρο Μαυρογιαννίδη και τη Χριστίνα Βραχάλη: Η ιστορική εκπομπή επιστρέφει στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ
- Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 23χρονου Αφγανού που έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ σε ανήλικες και τις βίαζε
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook