Την Τετάρτη θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία Αττικής και Θεσσαλονίκης τα self test, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως πρόσθεσε, τα τεστ θα είναι διαθέσιμα την την Παρασκευή στην υπόλοιπη επικράτεια.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι προτεραιότητα έχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές. Παράλληλα υπογράμμισε ότι τα self test συνιστούν συμπληρωματικό εργαλείο και δεν υποκαθιστούν τους ελέγχους. «Η στρατηγική που ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση δικαιώνει και τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε.

Η κα Πελώνη αναφέρθηκε ακόμα στην αυριανή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Λιβύη, λέγοντας ότι σηματοδοτεί μια νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών. Επισήμανε δε πως η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας. «Είναι σημαντικό για τη Λιβύη να απαλλαγεί από βαρίδια όπως κείμενα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» ανέφερε σχετικά με το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο θα τεθεί, όπως είπε, από τον κ. Μητσοτάκη στις αυριανές του επαφές.

Απαντώντας σε αίτημα της αντιπολίτευσης, η κ. Πελώνη τόνισε ότι δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής δεν θα βοηθούσε στην ελεύθερη επιστημονική συζήτηση των ειδικών. Επίσης διέψευσε δημοσιεύματα σχετικά με μη εισήγηση της Επιτροπής για το σημερινό άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook