Απάντηση στον Κώστα Σημίτη, για όσα έγραψε εναντίον του Κώστα Καραμανλή, έδωσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Σάββας Τσιτουρίδης.

«Προσωπικές «δεσμεύσεις» του παρελθόντος και το γεγονός ότι βασικοί πυλώνες της σημιτικής περιόδου «κοσμούν» το σύστημα Μητσοτάκη καθιστούν προφανές το γιατί δεν αντιδρά κανείς από τη σημερινή ΝΔ σε απαράδεκτες προκλήσεις του κ. Σημίτη σχετικά με την πολιτική του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του στα ελληνοτουρκικά.

Με απλά λόγια η κυβέρνηση Καραμανλή διεφώνησε -και ορθώς- με τον πρωθυπουργό των Ιμίων και της Μαδρίτης, που δεχόταν να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων απαράδεκτα τουρκικά αιτήματα, που σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δε θα έπρεπε να αποδεχτεί. Ούτε τότε ούτε τώρα. Τόσο απλά».

Ο Σάββας Τσιτουρίδης υπογράφει ως πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες Ριζοσπάστες».

Ο Κώστας Σημίτης, με άρθρο του στα ΝΕΑ προδημοσίευσε αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο, «Η στρατηγική του Ελσίνκι, 20+1 χρόνια μετά». Εκεί υποστηρίζει ότι ο Κώστας Καραμανλής απεμπόλησε το διπλωματικό κεκτημένο της χώρας με το Ελσίνκι, όταν συναινούσε, όπως υποστηρίζει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στην εκκίνηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «παρ’ όλο που δεν είχε τακτοποιήσει τις διαφορές της για την υφαλοκρηπίδα με την Ελλάδα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook