Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει το Θριάσιο σε νοσοκομείο αποκλειστικά για τον κορωνοϊό. Αναλυτικά:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να μετατρέψει το Θριάσιο Νοσοκομείο σε νοσοκομείο μίας νόσου. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι επικίνδυνη, γιατί ουσιαστικά πετάει εκτός νοσοκομείου ασθενείς με άλλες παθήσεις, ακόμα και χρόνια πάσχοντες, που κάνουν θεραπείες στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Για αυτό το λόγο δικαιολογημένα οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής αγωνιούν, είναι κυριολεκτικά στο πόδι, πραγματοποιούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Η Δυτική Αττική, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, με μεγάλη συγκέντρωση εργατικής τάξης και φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με πολλές και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, με επιβαρυμένη την υγεία της πλειοψηφίας του πληθυσμού και από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στο «κόκκινο», χτυπημένη από την πανδημία του κορονοϊού, εξαιτίας της έλλειψης ουσιαστικών προληπτικών μέτρων και μέτρων για τη θωράκιση των δημόσιων μονάδων Υγείας της περιοχής.

Με ευθύνη της Κυβέρνησης είναι χαρακτηριστική η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, όπως άλλωστε έχουμε καταγγείλει αρκετές φορές ως Κόμμα και όπως καταγγέλλουν και Συνδικάτα της περιοχής.

Η απόφαση της Κυβέρνησης να μετατρέψει το Θριάσιο νοσοκομείο σε νοσοκομείο μίας νόσου, που έρχεται να προστεθεί στα ήδη αθωράκιστα και υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας της περιοχής, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι στη Δυτική Αττική. Η Κυβέρνηση αρνείται ακόμα και τώρα την πραγματική επίταξη χωρίς καμία αποζημίωση των υποδομών της ιδιωτικής υγείας, που το ΚΚΕ από την αρχή της πανδημίας ζητάει, με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων της Δυτικής Αττικής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

Τι μέτρα θα λάβει, ώστε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για μετατροπή του Θριάσιου Νοσοκομείου σε Νοσοκομείο μίας νόσου και όλοι οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στο Θριάσιο Νοσοκομείο για την αναγκαία περίθαλψή τους;
Τι μέτρα θα πάρει για τη θωράκιση και στελέχωση του Θριάσιου Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Δυτικής Αττικής με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων;
Γιατί η Κυβέρνηση έστω και τώρα δεν προχωράει στην αναγκαία επίταξη χωρίς καμία αποζημίωση των ιδιωτικών υποδομών υγείας, πράγμα που ζητάνε εργατικά σωματεία, φορείς ακόμα και Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής και τι μέτρα προτίθεται να λάβει, έστω και καθυστερημένα στους μεγάλους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, όταν αποδεδειγμένα είναι κύρια πηγή μετάδοσης του ιού;

Ο Βουλευτής

Λαμπρούλης Γιώργος»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook