«Μου είπε ο Βενιζέλος "ψήφισε το μεσοπρόθεσμο, να του πάρουμε το κόμμα"...»

Τον Γενάρη του 2015, όταν ο Μιχάλης Καρχιμάκης ήταν μέλος του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου είχε προχωρήσει σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία.

Όπως είχε αναφέρει, ήταν αυτήκοος μάρτυρας της προτροπής του κ. Βενιζέλο προς τον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και μετά να του «πάρουν» το κόμμα (του Γ. Παπανδρέου).

«Έχετε κατηγορήσει τον κ. Βενιζέλο ότι ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση. Έχετε τις αποδείξεις;», ρωτήθηκε ο κ. Καρχιμάκης και απάντησε: «Ακλόνητες. Προσωπικά, ο ίδιος είχα ακούσει τον κ. Βενιζέλο να προσπαθεί να πείσει τον τότε βουλευτή μας, κ. Κουρουμπλή, να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και μετά να του «πάρουν» το κόμμα, όπως είχε χαρακτηριστικά, πει… Μάρτυς μου ο ίδιος ο Κουρουμπλής».

Σήμερα την καταγγελία αυτή επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA.

«Ναι, μου είπε ο Βενιζέλος “ψήφισε το μεσοπρόθεσμο, να του πάρουμε (του Γιώργου) το κόμμα”. Με πιλάτευαν από το πρωί για να αλλάξω γνώμη», αποκάλυψε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. και είπε πως «πρέπει να μιλήσει και ο Γιώργος για όλη αυτή την περίοδο».

«Σε κανέναν δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα να λέει ότι αγαπούσε και αγωνίστηκε περισσότερο από μένα για το ΠΑΣΟΚ» είπε και συμπλήρωσε:

«Αγωνιστήκαμε χιλιάδες άνθρωποι, ήμασταν ερωτευμένοι με το ΠΑΣΟΚ, δουλέψαμε σκληρά. Από τα φοιτητικά μου χρόνια δούλεψα. Γύριζα με το τρακτέρ στην Αιτωλοακαρνανία με τον αδελφό μου, για να δημιουργήσουμε οργανώσεις στα χωριά το ’74. Εγώ δεν έφυγα, με διέγραψαν. Και δεν βγήκε ένας να του πει του Γιώργου “κάτσε”, μόνο ο μακαρίτης ο Κρεμαστινός όταν βγήκε έξω μου είπε “αυτό που έκανε δεν έπρεπε να το κάνει, σκεπτόμενος τον πατέρα του και την αγάπη που σου είχε… Εγώ διάλεξα να πάω στο μικρότερο κόμμα γιατί μου άρεσε ο Αλέξης Τσίπρας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook