Κοντοζαμάνης: Τα self tests έχουν όλες τις πιστοποιήσεις – Έχουν πάρει άδεια από πολλές ευρωπαϊκές χώρες
Ποια η διαφορά με τα rapid tests...
«Εργαλείο, που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε, και να μπορέσουμε να ανοίξουμε με ασφάλεια τις δραστηριότητες στη χώρα μας» χαρακτήρισε τα self tests ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στη Βουλή.
O κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι τα self-tests είναι ουσιαστικά rapid tests και ότι έχουν πάρει σχετική άδεια από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
«Η διαφορά είναι ότι μπορεί να γίνει αυτολήψη και ότι είναι πιο εύκολα στη διαδικασία λήψης. Επομένως, μπορούν να γίνουν χωρίς την επίβλεψη υγειονομικού» ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά.
Όσο για την αξιοπιστία τους, είπε ότι «όπου προκύψουν περιπτώσεις “ψευδώς θετικών”, κυρίως “ψευδώς αρνητικών” τεστ , θα υπάρχουν οι διαδικασίες, προκειμένου να επιβεβαιωθούν».
Ολες οι Ειδήσεις
- Στις ακτές της Βόρειας Αφρικής έφτασε ο καπνός από τις δασικές πυρκαγιές σε Βοιωτία και Αττική – Στα 130 χλμ/ώρα οι ριπές ανέμου στην Παξιμάδα Καρύστου
- Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό – Αναφορές για πάνω από 100 καμένα σπίτια – Απεγκλωβίστηκαν πολίτες από τη θάλασσα με πλοιάρια (βίντεο)
- «Έχουν επηρεαστεί 40.000 – 50.000 στρέμματα», λέει ο πυρομετεωρολόγος Θ.Γιάνναρος για τη φωτιά που ξεκίνησε από τη Βοιωτία
- Φωτιά σε Βοιωτία και Δυτική Αττική: Πύρινη κόλαση στο Πόρτο Γερμενό, απειλούνται σπίτια, στήνουν αναχώματα – Εκκενώθηκαν Αγ. Νικόλαος, Προσήλι και Πόρτο Γερμενό (βίντεο)
- Ο Άρις Πετράκης παρουσιάζει το νέο του single & music video «Δώσε Tην Καρδιά Σου»
- Μαρία Ολυμπία Ντε Γκρές: Οι φωτογραφίες από το ελληνικό καλοκαίρι της
- Η Αμαλία Κωστοπούλου δημοσίευσε φωτογραφίες από τον γάμο της με τον Τζέικ Μέντγουελ
- Βαθρακογιάννης: Μάχη για την αντιμετώπιση 73 πυρκαγιών σε όλη τη χώρα – Οι δυσκολότερες σε Ξηρονομή και Καλαμάκι Βοιωτίας (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook