Κεραμέως για Λύκεια: Μέρα αισιοδοξίας – Το self test καλλιεργεί την ατομική ευθύνη στα παιδιά
Επίσκεψη στο 3ο Γενικό Λύκειο Ιλίου πραγματοποίησε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός δήλωσε σχετικά με το άνοιγμα των Λυκείων, ότι πρόκειται για «Μια μέρα αισιοδοξίας, τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο με αυξημένα μέτρα προστασίας».
Μεταξύ άλλων, η υπουργός επανέλαβε ότι «το self test είναι ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο ξεκινάει τώρα» και συμβάλλει στην «καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης στα παιδιά».
«Θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε βήμα βήμα, κάθε στάδιο της διαδικασίας και να διορθώνουμε όπου χρειάζεται, ότι χρειάζεται», ανέφερε η υπουργός. Είπε ακόμα ότι η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίστηκε χάρη στην «τεράστια προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών, στελεχών της εκπαίδευσης, στη συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των φαρμακείων για τη διανομή των self tests».
Ερωτηθείσα για το τι γίνεται αν κάποιο παιδί δηλώσει θετικό τεστ, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι το επόμενο βήμα είναι να κάνει ένα επιβεβαιωτικό τεστ, το οποίο αν βγει θετικό θα πρέπει να απέχει δεκατέσσερις ημέρες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως ο καλός καιρός είναι σύμμαχος και υπάρχει ευελιξία στα σχολεία να διαμορφώσουν το μάθημα σε συνθήκες που κρίνουν κατάλληλες, πως πχ, μάθημα στο προαύλιο του σχολείου, ή στην τάξη με τα παράθυρα ανοιχτά. Υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών προχωράει και όλα αυτά «βοηθούν στην επιστροφή στο σχολείο με πολύ μικρά, αργά και προσεκτικά βήματα».
Ολες οι Ειδήσεις
- Θεσσαλονίκη: Λαοθάλασσα στη συναυλία του Ρέμου – Με το «Ανήκω σε μένα» αποχαιρέτησε το Μαζωνάκη – Το ατύχημα της Γαρμπή (βίντεο)
- Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν δεχόμαστε απειλές» – Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε για το Καστελόριζο
- Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Οι δύο γαιτροί ήθελαν να μεταφέρουν τα μηχανήματα για την πλασμαφαίρεση σε πολυτελή ξενοδοχεία στις Κυκλάδες
- Live η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ
- Σήμερα στις 19:30 η «λαϊκή αγρύπνια» στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη στη Νίκαια – Αύριο η κηδεία του – Η επιθυμία της οικογένειας
- Μητσοτάκης: Μεμψίμοιρες οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι «δώσαμε λίγα» στη ΔΕΘ – Σχέδιο για τη στήριξη των κατοίκων στο Καστελόριζο
- Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: Επαναφορά 13ου μισθού στο Δημόσιο και 13ης σύνταξης – Κατάργηση 13ωρου, κίνητρα για 4ήμερη εργασία – Οι 7 νομοθετικές παρεμβάσεις στους πρώτους 6 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
- Ηρακλής – Ατρόμητος 1-1: Μια ανάσα από την ανατροπή ο Γηραιός, ακυρώθηκε γκολ του Μάρκες στο 90+4′
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook