Υποδειγματικά προχωρά η επιχείρηση «Ελευθερία» στη χώρα μας σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη. Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως τα διαθέσιμα εμβόλια χορηγούνται άμεσα και προανήγγειλε ότι, αν οι παραδόσεις συνεχιστούν κανονικά, τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους υγιείς σαραντάρηδες.

«Έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω από 2.160.000 εμβολιασμοί και συνεχίζονται με αυξημένους ρυθμούς ανάλογα με τις ροές που φτάνουν στη χώρα μας. Εκτιμάται ότι, εφόσον γίνουν οι προγραμματισμένες για το δεύτερο τρίμηνο παραδόσεις, τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους υγιείς σαραντάρηδες», δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες 200 ψήφοι για την υπερψήφισή της. «Αυτό που προτείνεται προς κατάργηση είναι η προϋπόθεση παραμονής δύο ετών στην Ελλάδα κατά την τελευταία 35ετία και η υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης κατά το τρέχον ή το προηγούμενο έτος. Καλούμε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την πλήρη κατάργηση αυτών των κριτηρίων, κάτι που και ο ίδιος επιθυμεί. Και τον καλωσορίζουμε στη λογική», σχολίασε.

Όσον αφορά στα self test, ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί η δωρεάν παράδοση σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. «Όσο παραλαμβάνουμε περισσότερα τεστ, αυτή την εβδομάδα θα διαθέσουμε μέσω των φαρμακείων δωρεάν τεστ σε περίπου 900.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως, για παράδειγμα στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη Δικαιοσύνη», είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook