Προετοιμασία για τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του - Στόχος η αποκλιμάκωση - Στο τραπέζι ανατολική Μεσόγειας, υφαλοκρηπίδα και Κυπριακό

Έντονη η διπλωματική κινητικότητα των ημερών, καθώς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή επίσκεψη στην Άγκυρα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στόχος η αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ενώ η Αθήνα θα θέσει και το θέμα των τουρκικών προκλήσεων.

Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Δένδια, ενόψει της επίσκεψης του υπουργού στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Την Τετάρτη 14 Απριλίου το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Κατά τη συνάντηση αυτή αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι διαφορές των δύο χωρών στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, το Κυπριακό και η στάση που θα τηρήσουν Αθήνα και Αγκυρα, κατά τη διάρκεια της άτυπης διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου στη Γενεύη.

Ο κ. Δένδιας πριν από τη συνάντηση του με τον Τούρκο ομόλογο του θα γίνει δεκτός στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook