Όλα στα «χέρια» της επιτροπής των ειδικών - Τι είπε η υπουργός Παιδείας και για τη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Οι μαθητές των Λυκείων επέστρεψαν τη Δευτέρα στις αίθουσες, ωστόσο άγνωστο είναι ακόμα το πότε θα επιστρέψουν στα θρανία και οι μαθητές των γυμνασίων και των δημοτικών. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, η επαναλειτουργία των σχολείων εκτιμάται για τις Μαΐου.

Από την πλευρά της η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει εισήγηση για το άνοιγμα άλλων βαθμίδων της εκπαίδευσης, το άνοιγμα των άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων θα γίνει μόλις δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί.

«Σχετικά με το άνοιγμα των λοιπών βαθμίδων εκπαίδευσης, θα τεθεί προφανώς στην Επιτροπή των ειδικών. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εισήγηση ακόμα για το άνοιγμα άλλων δομών εκπαίδευσης. Θα συζητηθεί όμως το αμέσως επόμενο διάστημα με την Επιτροπή των ειδικών και η συζήτηση προφανώς θα είναι για άνοιγμα μετά το Πάσχα», δήλωσε.

Ερωτηθείσα εάν το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων θα γίνει με χρήση self test, καθώς πρόκειται για μικρότερα σε ηλικία παιδιά, η υπουργός είπε: «Θα αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Δεν έχει συζητηθεί το θέμα, προτεραιότητα έχουν άλλες δραστηριότητες που θα ανοίξουν αυτή την εβδομάδα αλλά και αυτό το θέμα θα συζητηθεί με την προοπτική ανοίγματος μετά το Πάσχα».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει με εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή, ενώ έχουν εμβολιαστεί και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης από αδιάθετα εμβόλια, και σημείωσε ότι θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό τους.

Βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Η υπουργός Παιδείας ερωτήθηκε μεταξύ άλλων για την επαναφορά της βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, που θα ισχύσει από φέτος. Όπως ανέφερε, με το προηγούμενο σύστημα οι δυνατότητες να αποφοιτήσει κάποιος ήταν πολύ λίγες, άρα έχουμε παραπλανήσει και έχουμε κοροϊδέψει όχι μόνο τον ίδιο τον φοιτητή αλλά και τους συμφοιτητές του που είχαν καλύτερη βαθμολογία από αυτόν καθώς και από τον Έλληνα φορολογούμενο.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι φέτος οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέσουν δύο μηχανογραφικά: ένα για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο και ένα δεύτερο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο ΙΕΚ σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Επίσης ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες θα γίνει προκήρυξη για προσλήψεις 10.5000 εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης, κάτι που έχει να γίνει εδώ και 12 χρόνια, όπως είπε η υπουργός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook