Από την αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως τα εργασιακά είναι ένα πεδίο στο οποίο μπορούν να έρθουν κόντα και να εκπροσωπήσουν μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας.

Στην πολιτική ζωή το επόμενο χρονικό διάστημα θα κυριαρχήσει το θέμα των εργασιακών, καθώς η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

«Ζωή-λάστιχο και δουλειά χωρίς δικαιώματα φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά», υπογράμμισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας.

«Με το νομοσχέδιο αυτό καταργείται το οκτάωρο, ένας εργαζόμενος θα δουλεύει για έξι μήνες σερί 10ωρα χωρίς να πληρωθεί ούτε μία ώρα υπερωρία, κάτι που σημαίνει μείωση μισθού αλλά και διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «έρχεται η πλήρης επικράτηση της ατομικής διαπραγμάτευσης μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη έναντι των συλλογικών συμβάσεων. Το νομοσχέδιο αυτό είναι βγαλμένο από τις χειρότερες μέρες της ελληνικής χρεοκοπίας» είπε χαρακτηριστικά.

«Ανοίγει ο δρόμος σε μαζικές και καταχρηστικές απολύσεις»

Δήλωση για το θέμα μίλησε και η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου:

«Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και συνεχούς αύξησης της ανεργίας, η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων και την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, αλλά ανοίγει το δρόμο σε μαζικές και καταχρηστικές απολύσεις. Πέραν της επίθεσης στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αποστερεί από τους εργαζομένους και το τελευταίο στήριγμα τους, την δικαστική προστασία απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία».

Η στρατηγική της Κουμουνδούρου

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως «ούτε οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να επιβάλλουν αυτά τα μέτρα! Η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο στους εργαζομένους και στα θεμελιώδη δημοκρατικά και κοινωνικά τους δικαιώματα. Τον αγώνα για την αντιμετώπιση της επερχόμενης εργασιακής ζούγκλας θα τον δώσουμε αποφασιστικά μαζί με τους εργαζόμενους στη Βουλή και στην κοινωνία!».

Μιλώντας στα όργανα του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεταφέρει την απόφαση της ηγεσίας να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στα συλλαλητήρια και στις πορείες που αναμένεται να διεξαχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Έτσι και αλλιώς από την αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως τα εργασιακά είναι ένα πεδίο στο οποίο μπορούν να έρθουν κόντα και να εκπροσωπήσουν μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας…

Τις επόμενες μέρες, η ρητορική των στελεχών της Κουμουνδούρου θα επικεντρωθεί στο τι έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά (ενίσχυση ΣΕΠΕ, αύξηση κατώτατου μισθού, κατάργηση υποκατώταου, προσλήψεις, κλπ).

Από την άλλη ο Κωστής Χατζηδάκης υποστηρίζει πως δεν καταργείται το 8ωρο και κατηγορεί για fake news την αντιπολίτευση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook