Επίσκεψη στην Κόρινθο πραγματοποίησε σημερα Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα αποκατάστασης στη διώρυγα μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε τον Ιανουάριο.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους αρμόδιους φορείς για τα έργα αποκατάστασης της διώρυγας, η οποία έχει παραμείνει κλειστή μετά τις καταπτώσεις τμήματος του εδάφους. Μετά τις κατολισθήσεις αυτές, η κυκλοφορία των πλοίων διεκόπη καθώς κρίθηκε επικίνδυνη η διέλευση τους.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου οι εργασίες να επισπευσθούν, ώστε σύντομα να παραδοθεί και πάλι η διώρυγα της Κορίνθου στην κυκλοφορία.

Το έργο της αποκατάστασης της διώρυγας της Κορίνθου έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών, στόχος του οποίου είναι το καλοκαίρι του 2022 να παραδοθεί το έργο και η διώρυγα να ανοίξει και πάλι.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κόρινθο περιλαμβάνει ξενάγηση στις εγκαταστάσεις βιομηχανικής μονάδας της περιοχής, με εξαγωγική δραστηριότητα, αλλά και επίσκεψη σε καλλιέργειες του Σπαθοβουνίου που υπέστησαν ζημιές από τον παγετό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook