«Θα χρειαστεί χρόνος για την αποφόρτιση του ΕΣΥ, το οποίο σήμερα πιέζεται αφόρητα»

«Η επιτροπή από την έναρξη της πανδημίας ήταν αυτή η επιστημονική ομάδα που είναι αρμόδια για την λήψη των μέτρων και την χαλάρωση. Το λέω γιατί πολλάκις στην έναρξη του πρώτου αλλά και του δεύτερου κύματος, αλλά και στο τρίτο κύμα που βιώνουμε τώρα η επιτροπή είναι αυτή που με τις αποφάσεις της έχει δώσει τη δυνατότητα της χαλάρωσης», δήλωσε η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Την προηγούμενη εβδομάδα ζητήθηκε συγκεκριμένα από την επιτροπή να μπορέσουν να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα και η επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα το αρνήθηκε. Άρα και για το άνοιγμα της εστίασης είναι αρμόδια η επιτροπή, γιατί είναι η μόνη που είναι επιστημονικά καταρτισμένη για να αξιολογήσει τα δεδομένα και την πορεία της πανδημίας, το πού πηγαίνουμε», πρόσθεσε.

«Θα χρειαστεί χρόνος για την αποφόρτιση του ΕΣΥ, το οποίο σήμερα πιέζεται αφόρητα», επισήμανε η υφυπουργός Υγείας.

«Ξέρουμε ότι δεν μπορεί η αστυνομία να είναι συνεχώς αυτή που θα επιβάλλει δύσκολα μέτρα και βεβαίως θα σταματάει κάθε συγκέντρωση. Ήδη έχει γίνει μια προσπάθεια στην πλατεία Βαρνάβα να υπάρχει παρέμβαση για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Υπάρχει και η ατομική ευθύνη. Αυτό δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους μεγαλύτερους σε ηλικία, αφορά κάθε ενήλικο πολίτη, ο οποίος είναι σε θέση να διαχειριστεί τη ζωή του».

«Εγώ υπερασπίζομαι απόλυτα την επιτροπή γιατί στο σύνολό της έχει προσφέρει υψηλές υπηρεσίες για τη διαχείριση της πανδημίας. Το είδαμε γιατί και η Ελλάδα κατατάσσεται σήμερα στις χώρες που συγκριτικά με άλλες τα έχει πάει καλύτερα και αυτό έγινε χάρη στην επιτροπή».

«Ήδη μέσα στους κόλπους της επιτροπής έχει συζητηθεί το ζήτημα του ανοίγματος των εκκλησιών σε περισσότερο κόσμο, με ασφάλεια και λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε να μπορέσει περισσότερος πληθυσμό, που πέρσι δεν είχε δυνατότητα να εκκλησιαστεί, είτε μέσα στον χώρο είτε έξω να εκκλησιαστεί. Το ότι ο Πρωθυπουργός συζητά με τον Αρχιεπίσκοπο είναι θετικό και από εκεί και πέρα τις όποιες αποφάσεις θα τις λάβει η επιτροπή. Αυτή με την υπογραφή της δεσμεύεται και εισηγείται και η κυβέρνηση στη συνέχεια λαμβάνει τις αντίστοιχες αποφάσεις. Αν είναι αρνητική η επιτροπή στο άνοιγμα των εκκλησιών, δεν θα ανοίξουν οι εκκλησίες».

«Ακόμα κι αν υπήρχε το Πάσχα στο χωριό ως δυνατότητα, που τουλάχιστον με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν διαφαίνεται, αλλά θα πρέπει να κάνουμε υπομονή να έχουμε και τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας, νομίζω ότι οι συγκεντρώσεις είτε γίνονται στο χωριό είτε στα σπίτια πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι είναι επικίνδυνες. Το ζήτημα είναι ένα ασφαλές Πάσχα και να προχωρήσουμε σε ένα ασφαλέστερο καλοκαίρι. Όλοι έχουν κουραστεί» τόνισε η υφυπουργός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook