«Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, τα rapid test και τα self test θα αξιοποιηθούν για τα ταξίδια με τις ακτοπλοϊκές γραμμές», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Έπειτα από συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο υπουργός ανέφερε πως «ξεκινάμε με πληρότητα 55% στα πλοία με καμπίνες και 50% χωρίς καμπίνες, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα και με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων».

«Σε στενή συνεργασία και με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις στην αναμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα θα αποτυπωθούν πολύ σύντομα μέσα από την αναμόρφωση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και ευελπιστούμε ότι και με την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος, που είναι όντως υποδειγματικό, να αποκτήσουμε μέσα στο καλοκαίρι το τείχος ανοσίας ώστε να μπορούμε να βιώσουμε στοιχεία κανονικότητας», δήλωσε.

Επίσης επισήμανε πως η αναμονή φέτος θα είναι μικρότερη στα πλοία, καθώς η συμπλήρωση ατομικών πληροφοριών θα γίνεται ηλεκτρονικά και όχι με τη χρήση εντύπου όπως πέρυσι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook