«Ο πρόεδρός μας είπε: Είμαι πάντα έτοιμος να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη»

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν συμπεριφέρθηκε έντιμα και δεν ήταν ειλικρινής. Πριν από τη συνέντευξη τύπου η ελληνική πλευρά μας είχε πει ότι δεν θα χρησιμοποιούσε κάποια φράση η οποία θα δημιουργούσε πρόβλημα. Με αυτή την προσέγγιση όμως που επέδειξε η ελληνική πλευρά δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσουν πάρα πέρα οι σχέσεις. Εμείς παρόλα αυτά είμαστε έτοιμοι χωρίς προϋποθέσεις να συζητήσουμε θέματα των οποίων οι λύσεις είναι πιο εύκολες».

Αυτά είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο Haberturk, σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα και τις επεισοδιακές δηλώσεις των δύο υπουργών.

«Ο Νίκος Δένδιας, είναι προσωπικός μου φίλος. Και συνεργάτης μου επίσης. Δεν συμπεριφέρθηκαν ειλικρινά. Αυτό είναι που με στεναχώρησε. Διαφορετικά, έχουμε απάντηση σε ό,τι λένε. Δεν φοβόμαστε» συμπλήρωσε.

Τότε, ο Έλληνας υπουργός επέπληξε την Άγκυρα «για παραβατικές συμπεριφορές στο Αιγαίο», μίλησε για το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο και έκανε λόγο «για fake news» σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε τα ψέματα, κατηγορώντας την Ελλάδα πως «σκοτώνει μετανάστες στο Αιγαίο»: «Στο Αιγαίο γίνονται push backs. Πέταξαν επτά Αφρικανούς με πλαστικές χειροπέδες στην θάλασσα με τους τρεις από αυτούς να πεθαίνουν»…

Ο Τούρκος υπουργός αποκάλυψε ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα και ότι θα κανονιστεί συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη: «Θα αποφασίσουμε για αυτό αργότερα. Ο πρόεδρός μας είπε: Είμαι πάντα έτοιμος να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, επέμεινε στη λύση των δύο κρατών…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook