Όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη, «θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής, αλλά η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας»...

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι» και ανέφερε ότι θα υπάρχουν «έλεγχοι για τις μετακινήσεις».

Η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ «και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το άνοιγμα των άλλων δραστηριοτήτων, η κα Πελώνη επεσήμανε πως πρώτος στόχος είναι η ασφάλεια, ενώ είπε ότι περί τα μέσα Μαΐου προσανατολίζεται το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτοκόλλα.

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα είπε πως «η επιτροπή αξιολογεί τα δεδομένα και εισηγείται στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις». Χαρακτήρισε «συνωμοσιολογία που προσβάλλει τους επιστήμονες» τα σχόλια από την αξιωματική αντιπολίτευση πως η κυβέρνηση δίνει εντολές στην επιτροπή.

Για το άνοιγμα της εστίασης είπε ότι η κυβέρνηση ήδη είναι σε συζητήσεις και προσανατολίζεται στο άνοιγμά της μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, επιβεβαίωσε πως στις 10 Μαΐου θα ανοίξουν τα δημοτικά και τα γυμνάσια.

Για τις συγκεντρώσεις σε πλατείες είπε ότι δε μπορεί να γίνει μαζική επέμβαση και η αστυνομία δε μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση. «Γίνεται, όμως, προσπάθεια να εντοπιστούν οι διοργανωτές».

Από τον ΣΚΑΙ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook