Μήνυμα προς τους πολίτες απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του προς τους πολίτες μίλησε για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν το Πάσχα αλλά και για την σταδιακή άρση των περιορισμών του lockdown μέσα στον Μάιο.

«Διανύουμε την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορονοϊό» ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.
Υπάρχει μεγάλη κούραση, αλλά υπάρχουν δίπλα μας νέοι σύμμαχοι, όπως τα εμβόλια και τα self tests.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το άνοιγμα μίας νέας γραμμής την Μεγάλη Εβδομάδα, σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.
Αρχίζει από τη Μεγάλη Εβδομάδα ο εμβολιασμός για όσους είναι από 30 ετών και πάνω.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη εμβολιασμού όλων κατά του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι είναι πιο πιθανό να έχει κάποιος τροχαίο ατύχημα παρά κάποιο πρόβλημα με το εμβόλιο.
Παραδέχτηκε ότι παρά την «άψογη οργάνωσή μας» όπως τη χαρακτήρισε, ακόμα η Ελλάδα δεν βρίσκεται στα ποσοστά που θα ήθελε η κυβέρνηση.

«Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «θα σας παρακαλέσω να θωρακίσετε τον εαυτό σας».

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την χαλάρωση των μέτρων:

«Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook