Αναφορά στα ελληνοτουρκικά έκανε ο Νίκος Δένδιας, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με τον Σλοβάκο ομόλογό του, Ιβάν Κορτσόκ.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει τη συνεννόηση με όλους και με την Τουρκία. Αλλά πρέπει να είμαστε σαφείς: αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, της UNCLOS. Δεν μπορούν να αναζητηθούν λύσεις εκτός αυτού του πλαισίου. Και βέβαια ευελπιστούμε ότι η αποκλιμάκωση που παρατηρείται από την τουρκική πλευρά θα συνεχιστεί και μάλιστα με πιο έντονο και με πιο πειστικό τρόπο», δήλωσε.

«Θα ήθελα να σου πω, επίσης, ότι εμείς προτείναμε προς την τουρκική πλευρά μία θετική ατζέντα συγκεκριμένων οικονομικών συνεργασιών, με την ελπίδα ότι η τουρκική πλευρά θα το δεχθεί και από εκεί θα μπορέσει να ξεκινήσει μία σταδιακή μεταστροφή του κλίματος», πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Κορτσόκ.

«Δεν είμαστε αιθεροβάμονες, όμως είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο. Ξαναλέω, όμως, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Και επιμένω ότι οι θέσεις μας είναι θέσεις βασισμένες στις ευρωπαϊκές αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είναι θέσεις ευρωπαϊκές», κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κορτσόκ στο Μαξίμου

Με τον Σλοβάκο ΥΠΕΞ είχε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και η ανάπτυξη διμερούς συνεργασίας, αλλά και οι δυνατότητες για παραπάνω συνέργειες μετά την πανδημία για την οικονομική ανάκαμψη και την ευρύτερη κινητικότητα ατόμων.

Στο τραπέζι βρέθηκαν και θέματα διεθνή, ευρωπαϊκά και περιφερειακά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, εκτός του Νίκου Δένδια, και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook