«Εικονική» χαρακτήρισε τη σύμβαση του Χρήστου Καλογρίτσα με την CCC, στενός συνεργάτης του επιχειρηματία.

Ο Χρήστος Νικολάου, στενός συνεργάτη του Καλογρίτσα και σύμβουλος της εταιρίας Τοξότης στην προανακριτική για τον Νίκο Παππά, φέρεται να επιβεβαίωσε πως η CCC των Χούρι υπέγραψε εικονική σύμβαση 3 εκατ. ευρώ με τον Καλογρίτσα, προκειμένου να έρθουν τα χρήματα από το εξωτερικό και να συμμετάσχει ο Έλληνας επιχειρηματίας στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Κατέληξα πολύ σύντομα στην πλασματικότητα της σύμβασης. Δεν υπήρχε τεχνική περιγραφή του έργου. Δεν υπήρχε τίποτα. Αν δείτε τις διαδικασίες δημοπράτησης ενός τέτοιου μεγάλου έργου ύψους 45 εκατ ευρώ απαιτούνται 150 σχέδια και 2000 σελίδες. Εδώ δεν υπήρχε τίποτα. Ήταν …ό,τι προαιρείστε! Η CCC για ένα τέτοιο έργο μάλιστα όφειλε να είναι περισσότερο προσεκτική καθώς ήταν το πρώτο έργο που δήθεν θα επιχειρούσε η Τοξότης ποτέ στο εξωτερικό. Είναι κάτι πρωτοφανές» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως αν η επίμαχη συμφωνία αφορούσε τεχνικό έργο θα το γνώριζε: «Θα με είχε καλέσει ο Καλογρίτσας ως μηχανικό. Δεν με κάλεσε γιατί το έργο δεν ήταν τεχνικό, αφορούσε την δημιουργία καναλιού τηλεόρασης».

Επίσης, παραδέχθηκε πως γνώρισε τον Νίκο Παππά στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα και επιβεβαίωσε πως ο επιχειρηματίες είχε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση. Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως «η συνάντηση έγινε τα Χριστούγεννα του 2016 στην ονομαστική εορτή του επιχειρηματία, μετά τον διαγωνισμό όπου και συμμετείχαν περίπου 200 άτομα».

Στη συνέχεια ο μάρτυρας απάντησε σε ρωτήσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου:

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Γνωρίζετε ότι η υπάρχει απόφαση Διαιτητικού Δικαστηρίου, που αυτή τη σύμβαση που εσείς ονομάζετε εικονική την έχει αναγνωρίσει ως νόμιμη και πραγματική;

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι το γνωρίζω.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρείτε ότι ο διαιτητής έχει δει λιγότερες η περισσότερες συμβάσεις από εσάς;

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Λιγότερες

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί δεν παρέστη στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο Καλογρίτσας;

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γιατί δεν είχε να πληρώσει το παράβολο….

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook