«Δεν θα επιβαρυνθεί σε καμία περίπτωση εργαζόμενος», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο άνοιγμα εστίασης στους εξωτερικούς χώρους και την υποχρεωτική διενέργεια των self test από τους εργαζόμενους.

«Πιθανό ενδεχόμενο το ένα self test θα το προσφέρει το κράτος και το άλλο θα το βάζει η επιχείρηση στα έξοδά της. Για μια επιχείρηση με 20-30 υπαλλήλους, με κανονικό ικανό τζίρο, δεν είναι κόστος. Δεν θα επιβαρυνθεί σε καμία περίπτωση εργαζόμενος», τόνισε μιλώντας στο Mega.

«Ένα, ενάμιση μήνα θα χρησιμοποιούμε ακόμα self test. Όταν προοδεύσουν οι εμβολιασμοί δεν θα μας είναι χρήσιμα», εκτίμησε.

Όσον αφορά στην οικονομική στήριξη που έχει εξαγγελθεί για τον κλάδο της εστίασης, ο Αδ. Γρηγοριάδης δήλωσε πως είναι αδύνατον να δοθούν τα χρήματα αυτά πριν την 3η Μαΐου. «Η κίνηση που κάνουμε με την εστίαση είναι το ταχύτερο ΕΣΠΑ στην ιστορία», είπε.

Ερωτηθείς για το αν θα χρειαστεί ειδικό sms για την μετάβαση σε εστιατόριο ή μπαρ, απάντησε ότι αν χρειαστεί ειδικό sms θα γίνει.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι ο ίδιος πρότεινε στην επιτροπή των ειδικών να λειτουργήσει και με click inside η αγορά στην Θεσσαλονίκη, καθώς και να επαναλειτουργήσουν τα mall και τα κέντρα αισθητικής από την Μεγάλη Δευτέρα.

Τέλος, όσον αφορά στο πώς θα λειτουργήσει η εστίαση, ανέφερε ότι τα πράγματα θα κινηθούν στο μοντέλο του περσινού Μαΐου. «Όλοι οι χώροι οι εξωτερικοί θα έχουν την λειτουργία που ξέραμε και σε αυτούς εντάσσονται και οι ημιυπαίθριοι», είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις