Αναστάτωση στη ΝΔ προκαλεί με τη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Καθημερινή ο Αντώνης Σαμαράς, μία ημέρα πριν την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία.

Ο πρώην πρωθυπουργός τάσσεται κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, αλλά και κατά του ενδεχόμενου προσφυγής στη Χάγη. Ακόμη, ακυρώνει όλη τη ρητορική της κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζει τα περί ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία:

«Μόνον με αποτροπή αντιμετωπίζεται ο επεκτατιστής. Η έναρξη των διερευνητικών επαφών ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Η διεθνής κοινότητα δεν τιμωρεί μία χώρα την ώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται» σημειώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Με τη σύνταξη συνυποσχετικού για παραπομπή στην Χάγη θα παραιτηθούμε μόνοι μας από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το διεθνές δίκαιο».

Ο Αντώνης Σαμαράς επαναδιατυπώνει την παλαιότερη τοποθέτησή του ότι «με πειρατές δεν κάνεις διάλογο» λέγοντας πως «τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις»…

Ο πρώην πρωθυπουργός κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση με την κυβέρνηση όσον αφορά στο Μακεδονικό και προναγγέλλει ότι όταν έλθουν στην βουλή τα μνημόνια συνεργασίας δεν θα τα ψηφίσει. Το ρεπορτάζ εδώ και βδομάδες λέει πως στο Μαξίμου γνώριζαν για την αντίθεση Σαμαρά και για αυτόν τον λόγο δεν τα είχαν φέρει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή. Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι η Συμφωνία δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, «απλώς το μετασχημάτισε και το έκανε πιο επικίνδυνο».

Όσον αφορά τα εσωτερικά θέματα, προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ήταν τραγικός σαν κυβέρνηση και έχει καταντήσει κωμικός σαν αντιπολίτευση».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook